Basescu: Mi-am bagat invers un betisor cu vata, de-asta m-am dus la ORL

Ultimul update: Miercuri 03 Octombrie 2012 01:39
Data publicarii: Miercuri 04 August 2010 00:00
Categorie: Actualitate

UPDATE: Presedintele Traian Basescu a declarat ca a avut nevoie de consultatia la ORL dupa ce si-a bagat invers in ureche un betisor cu vata, dupa o sedinta de inot.

 "Vorbeam la telefon cu unul dintre ministri si mi-am bagat invers betisorul", a spus Basescu la o emisiune televizata, potrivit Mediafax.

Presedintele a sustinut ca a mers la medic temandu-se de o infectie si ca a fost curatat cu un tampon cu rivanol.

De asemenea, seful statului a spus ca atunci cand va avea probleme de sanatate dificile Administratia Prezidentiala va informa opinia publica, scrie Mediafax.

Cat despre comentariile din presa, potrivit carora ar fi lipsit informatii oficiale din partea Presedintiei privind consultatia la spital, Basescu a spus razand ca "80 % dintre ziaristi se roaga pentru sanatatea mea in fiecare seara".

Presedintele Traian Basescu a fost consultat la Spitalul Militar Central din Bucuresti, de seful sectiei ORL Lucian David.

Consultatia a durat aproximativ 15 minute.

Si la sfarsitul lunii februarie presedintele Traian Basescu a fost la Spitalul Militar Central pentru un control medical. Surse medicale au declarat atunci ca seful statului a fost, in 27 februarie, timp de doua ore, la Spitalul Militar pentru un control la tiroida.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan, declara atunci ca  Traian Basescu a efectuat in 27 februarie controlul medical anual, facut de o comisie formata din 13 medici specialisti, conform unei hotarari a CSAT din 2007 si a sustinut ca seful statului este "foarte sanatos".

"Acesta nu e un control obisnuit. Legea prevede o comisie medicala compusa din 13 medici specialisti in cadrul Spitalului Militar, conform unei hotarari a CSAT 166 din 20 decembrie 2007. Aceasta comisie efectueaza un control complet, pe specialitati, dupa ce in prealabil sunt recoltate probe de sange. Recoltarea s-a intamplat saptamana trecuta, iar analizele de sange sunt foarte bune. Presedintele a ales sa mearga sambata pentru acel control medical complet, pentru ca sambata are mai mult timp liber. insusi seful statului a spus ca in urma controlului medical nu s-au identificat probleme. Presedintele este foarte sanatos", spunea Turcan.

El preciza ca aceasta comisie medicala urmeaza sa prezinte concluziile sub forma unui raport pe care il va inainta presedintelui, iar legea nu prevede ca analizele sau rezultatele acestora sa fie date publicitatii.

De asemenea, in aprilie, presedintele declara la un post de televiziune ca ar publica bucuros rezultatele analizei medicale la care a fost supus, dar aceasta nu este gata din cauza faptului ca aparatul de RMN de la spitalul unde a facut vizita medicala este stricat si investigatiile au fost amanate.

Intrebat de ce nu apeleaza la alt spital pentru investigatia RMN, Basescu a spus ca se conformeaza unei decizii a CSAT potrivit careia Spitalul Militar este cel la care isi face analizele periodice seful statului.

"Mi-au facut un tomograf, nu stiu care, cel care iti face la cap, la plamani, la nu stiu ce si mai este un aparat, ca la mine o vizita medicala nu dureaza, iti ia astazi sangele, vin rezultatele la sange, la urina, la ce mai e, si abia pe urma te baga prin toata comisia aia de 13 medici, deci dureaza vreo sase ore o vizita medicala. Raportul mi s-a facut, dar mai trebuie facut si acest control, RMN-ul, pentru a fi completa vizita medicala", a mai spus atunci Traian Basescu.

Basescu: Viziunea mea, autonomie egala pentru toti cetatenii romani

Basescu: Viziunea mea, autonomie egala pentru toti cetatenii romani

crima

Inginer din Galaţi, reţinut după ce şi-a ucis partenera cu 14 ani mai tânăra

Anchetă în cazul avionului prăbuşit în judeţul Iaşi, la un show aviatic. Principala ipoteză

Operațiune de salvare la cota 2.300, în Făgăraș. Ce a pățit o turistă

incendiu, Parcul Natural Văcăreşti, interventie

Incendiu de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti

25 de sirieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi la frontieră. Unde voiau să ajungă

Blocaj pe A2, după ce un șofer băut a intrat în două autovehicule