Povestea romanului fara identitate, urmarit general, care aparea la TV

×
Codul embed a fost copiat

Viorel Andrei, realizator de emisiuni la o televiziune din Piatra-Neamt, era dat in urmarire generala de 10 ani. Desi aparea la TV, politistii l-au prins nu datorita cautarilor, ci absolut intamplator. Culmea este ca mai avea o luna si scapa.

Nascut pentru inselaciuni

Povestea lui Viorel "Andrei" pare desprinsa dintr-un film.

Numele sau adevarat este Viorel Plescan si s-a nascut in Galati, in 1975. S-a facut "remarcat" pentru prima data la postul de radio din orasul natal, unde s-a angajat in anii '90.

Nu a stat prea mult timp acolo, pentru ca a fost concediat din cauza unui scandal. Barbatul lua bani de la anumite firme, sub promisiunea ca intermediaza incheierea unor contracte de publicitate.

Citește și
Politia
Doi unguri urmariti international, prinsi pe teritoriul Romaniei
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Plescan a reusit sa scape doar cu concedierea in acest caz, insa in perioada 1997-1998 s-a apucat iar de "treaba". El a inselat sase persoane, carora le-a promis procurarea de autoturisme sau inmatricularea celor cu o vechime mai mare de opt ani de la data fabricatiei.

In acest fel, a reusit sa obtina de la cei pacaliti peste 100 de milioane de lei vechi.

"Disparitia" lui Plescan

In 2001, Tribunalul Galati l-a condamnat la opt ani de inchisoare pentru inselaciune. Plescan nu a ajuns insa dupa gratii, pentru ca a "disparut" din raza autoritatilor, care nu au mai reusit de atunci sa puna mana pe el.

Neputinta politistilor de a-l gasi este cel putin ciudata, in conditiile in care Plescan a aparut la emisiunile unei televiziuni din Piatra Neamt timp de doi ani, in perioada 2008-2010, in calitate de realizator.

Politistii se apara: individul isi schimbase numele, in plus, nu mai stiau cum arata pentru ca singura poza pe care o aveau era de cand cautatul avea 18 ani, jumatate din varsta lui de acum.

Mai mult decat atat, si-a construit impreuna cu sotia o casa in comuna Alexandru cel Bun. Au fost insa prevazatori. Terenul pe care a fost construit casa a fost cumparat de sotie, care si-a folosit numele de dinaintea casatoriei.

Cu toate acestea, in localitate existau deja zvonuri ca Viorel Plescan este implicat in activitati infractionale, fapt confirmat chiar si de catre primar.

Pe de alta parte, autoritatile mai au o scuza. Numele lui Plescan nu apare in actele oficiale si nici nu este inregistrat cu domiciliu in judetul Neamt.

Cum a fost prins Plescan, cu doar o luna inainte sa i se prescrie pedeapsa

Ghinionul lui Viorel Plescan se numeste "radar". El a fost prins in judetul Buzau de politia rutiera, deoarece avea la bord 155 de km/h. In momentul verificarii actelor, agentii au vazut ca permisul era anulat si, mai mult decat atat, era emis pe numele unei alte persoane.

Era, de fapt, permisul de conducere al unui prieten, care, intre timp, il daduse pierdut. 

Ca sa verifice inca o data identitatea barbatului, politistii i-au mai cerut un document. Plescan le-a aratat o copie facuta la calculator dupa un alt act de identitate.

In felul acesta, el a ajuns la sectia de politie, unde agentii au descoperit ca au pus mana pe un urmarit general. Viorel Plescan mai avea doar o luna si scapa de pedeapsa cu inchisoarea, datorita prescriptiei de zece ani care urma sa se aplice in cazul lui.

Barbatul a ajuns acum la inchisoare. Parintii sunt socati. Din 2001, cand a plecat de acasa, nu mai daduse nicio veste - il credeau mort cine stie pe unde.

Din penitenciarul de la Focsani, fostul prezentantor TV a facut recurs impotriva condamnarii la 8 ani de inchisoare.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Tolea Ciumac, urmarit de politistii spanioli. Vezi de ce
Tolea Ciumac, urmarit de politistii spanioli. Vezi de ce

Nici n-a scapat bine din inchisorile romanesti ca iata pentru Tolea Ciumac amenintarea puscariei vine din indepartata Spanie. Autoritatile spaniaole il cauta pe interlop ca sa dea socoteala intr-un caz de violenta petrecut acum 9 ani intr-o celula.

Doi unguri urmariti international, prinsi pe teritoriul Romaniei
Doi unguri urmariti international, prinsi pe teritoriul Romaniei

UPDATE: Un cuplu din Ungaria a fost prins la Arad, dupa ce autoritatile maghiare i-au dat in consemn la frontiera pe cei doi soti, pentru mai multe talharii.

Urmarit general, prins la
Urmarit general, prins la "Ziua portilor deschise" de la Interne!

'Ziua Portilor Deschise' la Ministerul de Interne, la care a avut tupeul sa se duca bine-mersi impreuna cu fiul, s-a transformat in 'Ziua Usilor Inchise' la celula pentru un urmarit general.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.