Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Nasterea universului: stiinta contra religie

Apocalipsa

Ne tragem din maimuta sau am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu? Aceasta este intrebarea care a macinat permanenta alergare dupa adevar a omului.


De la aceasta dorinta arzatoare si pana la o stare conflictuala nu a mai fost decat un pas. Acest razboi dintre stiinta si religie s-a nascut ca urmare a incercarilor disperate a comunitatii religioase de a insista asupra adevarului absolut al tuturor enunturilor cuprinse in Biblie.

Citit literal, mesajul biblic nu mai este compatibil cu progresul stiintei. De aici un conflict intre adevarurile oferite de stiinta si cele oferite de religie.

Setea de cunoastere a oamenilor nu s-a oprit doar la a face asumptii cu privire la modul in care a fost creat universul si lumea, ci, prin teorii ale conspiratiei, fondate sau nu, au incercat sa "umanizeze" natura divina a dumnezeirii prin gaselnite SF sau miscari (Dan) Browniene.

S-a mai incercat si gasirea particulei divine. Rezultatul: proiectul a fost amanat suprinzator, motiv suficient pentru cei "evlaviosi" sa invoce amestecul puterii divine in aceasta problema.

Sfarsitul lumii prevestit in Apocalipsa, Armaghedonul hollywoodian sau Big Bang-ul produs de proiectul LHC de la Geneva, toate au acelasi rezultat: stergerea acestei planete din univers.

In final nu ramane decat sa ne intrebam: ce a fost mai intai? Crestinismul sau Evolutionismul?

Spune-ti parerea pe www.stirileprotv.ro


 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 25 Septembrie 2008
  • 38 Comenteaza
Citeste mai multe despre: crestinism, evolutinism, religie, stiinta, big bang, apocalipsa,

Comentarii(38)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.stirileprotv.ro acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume:
Mesaj:
Ultimele stiri
61798724
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed