Limbajul cifrat al senatorului Voicu, atunci cand "rezolva o problema"

Catalin Voicu

In documentele DNA, obtinute de MEDIAFAX, se arata ca senatorul Catalin Voicu si-ar fi folosit influenta nu doar in cazurile lui Casuneanu, Mazare si Locic. El ar fi intervenit si pentru Marian Oprisan, sotia lui Miron Mitrea si pentru Ludovic Orban.

Conform procurorilor anticoruptie, senatorul Voicu era foarte atent atunci cand avea o intalnire importanta. El ii instruia pe oamenii din anturajul sau (patron restaurant, soferi, etc) sa nu furnizeze niciun fel de date referitoare la cei pe care-i convoca la intalniri si sa se asigure ca participantii, dupa plecare, nu sunt urmariti.

De asemenea, el folosea in convorbirile si comunicarile telefonice cu interlocutorii un limbaj "cifrat": "spital" in loc de instanta de judecata, "doctor" in loc de magistrat sau "avocat" si "medicamente" in loc de bani sau alte foloase materiale.

In documentele DNA, obtinute de MEDIAFAX, se mai arata ca senatorul Catalin Voicu ar mai fi intervenit, pe langa Mazare, Casuneanu si Locic, si in cazul vicepresedintei PSD Dolj, Maria Schutz, care - la fel ca si Marian Oprisan - era judecata pentru coruptie.

"Sintetizand cele expuse se constata ca inculpatul Catalin Voicu, in schimbul unor foloase patrimoniale si nepatrimoniale, a uzat de influenta sa pe langa magistrati nu numai in dosarele in care invinuitii Costel Casuneanu si Alexandru Mazare si inculpatul Marius Locic erau interesati, ci si in alte patru cauze", se arata in documentele DNA obtinute de MEDIAFAX.

Citește și
Marian Vanghelie
Vanghelie se mandreste cu prietenia lui Voicu
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Unul dintre dosare este cel in care presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a fost deferit justitiei in iunie 2006 pentru abuz in serviciu. Aceasta speta a fost mutata la Tribunalul Cluj, in martie 2008, dupa ce instanta suprema a admis stramutarea acestuia de la Tribunalul Vrancea.

Stramutarea a fost ceruta de procurorii, care au sustinut ca Oprisan ar fi oferit locuinte unor judecatori din zona si ca popularitatea acestuia ar putea afecta judecata impartiala a magistratilor. La sfarsitul lunii decembrie 2009, dosarul a fost trimis inapoi la Judecatoria Focsani, in urma declinarii de competenta.

De asemenea, Voicu ar fi intervenit si in dosarul vicepresedintei PSD Dolj, Maria Schutz, trimisa in judecata tot de DNA, la Tribunalul Bihor. Schutz a fost trimisa in judecata in ianuarie 2008 de catre DNA pentru inselaciune si bancruta frauduloasa, care au dus la falimentarea Serelor Codlea.

Mai mult, anchetatorii au constatat ca senatorul Voicu s-a implicat si in dosarul sotiei lui Miron Mitrea, care a devenit notar public in 2005. Numirea sa in functia de notar a fost contestata de Ministerul Justitiei, insa contestatia a fost respinsa ca tardiv formulata.

Conform inregistrarilor DNA, Catalin Voicu a sustinut si ca s-a folosit de influenta sa .. in cazul accidentului in care a fost implicat Ludovic Orban.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis neinceperea urmaririi penale impotriva lui Ludovic Orban, pentru vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii, in legatura cu accidentul in care a fost implicat in 16 decembrie 2007.

Presupusa victima, Simona Marilena Todean, dar si tatal acesteia, au sustinut ca a fost vorba despre o autoaccidentare care nu are legatura cu accidentul produs de Orban.

Lui Catalin Voicu i se imputa ca a atras in sfera sa de influenta un numar mare de magistrati de la instantele si parchetele din intreaga tara, ofiteri de politie cu functii de conducere la nivel central sau local, demnitari, oameni de afaceri si lideri politici de care s-a folosit pentru a obtine avantaje personale de natura patrimoniala si nepatrimoniala, in categoria acestora din urma intrand sprijinul politic pentru accesul in functii publice importante.

Senatorul Catalin Voicu va fi audiat de catre membrii Comisiei Juridice din Senat, marti, de la ora 14.00, intr-o sedinta publica, la care va avea acces si presa.

De asemenea, Conducerea Senatului a decis ca senatorii sa se intruneasca miercuri, in sedinta de plen, pentru a dezbate si vota raportul Comisiei juridice privind cererea DNA de arestare preventiva a lui Catalin Voicu.

In cazul in care colegii de Parlament ai senatorului Catalin Voicu vor vota pentru ridicare imunitatii sale, acesta va fi arestat, conform cererii inaintate Ministerului Justitiei de catre procurorii anticoruptie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Senatorul PSD Catalin Voicu s-a autosuspendat din partid
Senatorul PSD Catalin Voicu s-a autosuspendat din partid

UPDATE: Senatorul PSD Catalin Voicu s-a autosuspendat, duminica seara, din partid. Anuntul a fost facut de catre presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.

Vanghelie se mandreste cu prietenia lui Voicu
Vanghelie se mandreste cu prietenia lui Voicu

Liderul PSD Bucuresti a tinut sa precizeze ca nu vrea sa se delimiteze de prietenii sai si ca - oricum - are dubii in ceea ce priveste veridicitatea stenogramelor DNA.

Voicu catre Mazare:
Voicu catre Mazare: "Daca eu m-am dus la Interne ai toata justitia in mana"

Aceasta declaratie ii apartine senatorului Catalin Voicu, asa cum reiese din niste inregistrari facute de procurorii anticoruptie si aparute in presa.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.