Inca o noapte de viscol! Sud-estul tarii, ingropat in nameti

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Viscolul le-a facut viata grea soferilor. Situatia cea mai dificila a fost in Galati si Braila, unde autoritatile au decis inchiderea circulatiei pe mai multe drumuri.

20 decembrie

10:00 Porturile maritime Constanta, Constanta Sud - Agigea, Mangalia si Midia au fost inchise in timpul noptii de sambata spre duminica, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Trei judete, Constanta, Tulcea si Calarasi au ramas doua ore in bezna, din cauza defectarii unui transformator de mare putere in zona Cernavoda.

Automat, s-au oprit si alimentarea cu apa rece, si cu caldura, singurele care au mai beneficiat de utilitati, pe retelele de urgenta, fiind spitalele si garile. Din fericire, lucratorii de la Electrica au remediat rapid avaria, si spre dimineata curentul a revenit treptat.

Misiune infernala pentru un echipaj al ambulantei, in judetul Braila. Membrii lui au mers 12 ore prin nameti de nebiruit si un viscol turbat spre cateva cazuri disperate.

Citește și
Zapada, ninsori
Afla unde poti suna, daca ramai impotmolit in zapada!
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Un copil de 3 ani bolnav, o femeie care facuse comotie cerebrala si un batran in prag de infarct, asteptau aproape in agonie medicii. Doua masini de jandarmi si doua de la deszapezire s-au alaturat convoiului.

Cei trei bolnavi au fost salvati la limita, spun doctorii. Suferinta le-a fost agravata de frig si de drumul lung. Echipajul ambulantei a plecat spre ei vineri la pranz si i-a adus la spital vineri noapte, la 1:00.

Sud-estul tarii este si acum sub asediul nametilor. Mai multe drumuri judetene si nationale din Galati si Braila sunt impracticabile, pentru ca pe traseu s-au format adevarate baricade de zapada care nu pot fi strapunse.

Sambata, un microbuz cu 20 de calatori a ramas inzapezit ore grele pe un drum din judetul Tulcea. Atentie in continuare: nu se poate circula intre Braila - Ramnicu-Sarat si Galati-Cuca!

20:41 Aproximativ 35 de persoane, printre care cel putin un copil mic, au fost blocate, sambata seara, pe DJ 106 A Sibiu-Paltinis, mai multe echipe de politisti, jandarmi si drumari incercand sa-i scoata din zapada pentru a-si continua drumul, accesul spre Paltinis fiind restrictionat pe durata viscolului

20:00 Traficul pe DN 22C Constanta-Cernavoda va fi intrerupt mai multe ore in urma rasturnarii unei autocisterne cu kerosen, din cauza pericolului pe care îi reprezinta combustibilul ce se scurge pe sosea si a faptului ca interventia autoritatilor are loc in conditii de viscol si carosabil cu zapada.

18:43 Un tronson al DN din judetul Caras-Severin a fost inchis, sambata seara, de la ora 18.00, pana duminica, la ora 9.00, din cauza ninsorii si a viscolului, a anuntat Dispeceratul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

16:00 Circulatia rutiera a fost reluata pe toate drumurile din judetul Constanta, dupa ce 15 tronsoane de drumuri comunale sau judetene fusesera blocate in urma viscolului din cursul noptii, echipele Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta reusind deszapezirea acestora.

14:02 Un numar de 15 drumuri judetene si comunale din Constanta sunt inchise, sambata la pranz, din cauza zapezii depuse peste noapte, echipele Regiei Autonome de Drumuri si Poduri Constanta actionand pentru degajarea acestora, pe celelalte drumuri traficul desfasurandu-se in conditii grele, de iarna.

13:30 Porturile constantene au fost redeschise sambata dimineata in urma imbunatatirii conditiilor meteorologice, dupa ce toate operatiunile fusesera sistate in cursul zilei de vineri din cauza zapezii si viscolului.

12:25 Cele doua drumuri judetene din Vaslui care mai erau blocate vineri seara, dupa trei zile de ninsoare si viscol, au fost redeschise traficului rutier in cursul diminetii de sambata.

12:00 Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca sambata, incepand cu ora 11.15, pe autostrada A2 Bucuresti - Cernavoda s-a ridicat restrictia de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

Totodata, sursa citata arata ca pe DN5 Bucuresti – Giurgiu si pe DN1 Bucuresti – Tancabesti se circula in conditii de ceata, vizibilitatea scazand sub 50 de metri.

11:45 Drumurile nationale 25 si 26, din judetul Galati, inchise noaptea trecuta dupa caderile abundente de zapada, au fost redeschise sambata dimineata, pentru toate categoriile de autovehicule.

11:30 Circulatia pe DN 2 B Buzau - Braila a fost reluata, sambata dimineata, in jurul orei 8.30, dupa ce a fost inchisa aproximativ 14 ore, din cauza ninsorii abundente care s-a inregistrat in judetul Buzau, insa traficul se desfasoara anevoios, in coloana.

11:00 Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca sambata, incepand cu ora 7.00, autostrada A2 Bucuresti - Cernavoda s-a redeschis pe segmentul Drajna-Fetesti, pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone, la fel si pe tronosonul Bucuresti-Drajna.

10:00 Zeci de oameni si-au petrecut noaptea in masini - fapt care, pentru soferii masinilor de mare tonaj, incepe sa devina obisnuinta.

Si judetul Braila a fost inchis vineri noapte. Cum a nins neintrerupt, drumarii au muncit degeaba, iar viscolul a imprastiat zapada in toate directiile.

Unii soferi, disperati ca isi vor petrece noaptea in frig, au vrut sa o ia pe variante ocolitoare insa au aflat cu stupoare ca si acelea sunt inchise.

PROGNOZA METEO (21-26 decembrie)

Prima zi din saptamana ce urmeaza se anunta deosebit de rece, geroasa dimineata. Pe 21 decembrie, maximele se vor incadra intre -13 si -3 grade celsius, iar minimele intre -19 si -9 grade.

Din 22 decembrie, temperatura aerului va creste usor: intre -10 si 0 grade. Minime ceva mai ridicate in vest.

Pe 23 decembrie, mercurul va urca in termometre si o va tine asa pana pe 26. Precipitatii vor fi, dar temporar ploi. In vest, centru si nord. Dimineata in zone joase, ceata poate persista.

Daca aveti imagini cu blocajele din trafic, trimiteti-le aici.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Vezi lista trenurilor anulate! Intarzierile sunt de 6.300 de minute!
Vezi lista trenurilor anulate! Intarzierile sunt de 6.300 de minute!

UPDATE - Practic, trei sferturi dintre garniturile care au venit sau au plecat vineri din Gara de Nord a Capitalei au fost afectate de troiene. Macazurile au inghetat si odata cu ele, oamenii din compartimente sau de pe peroane.

Afla unde poti suna, daca ramai impotmolit in zapada!
Afla unde poti suna, daca ramai impotmolit in zapada!

La Ministerul Transporturilor functioneaza doua comandamente de iarna. Unul se ocupa de drumurile nationale si altul de caile ferate.

Traficul aerian, perturbat din cauza ninsorilor. Intarzieri si de 7 ore
Traficul aerian, perturbat din cauza ninsorilor. Intarzieri si de 7 ore

Ziua de vineri a inceput cu stangul si pe aeroporturi, unde oamenii, debusolati, au privit cu emotie spre tabela cu zboruri. Incepand de dimineata, 20 de avioane care ar fi trebuit sa decoleze de pe aeroportul Otopeni au intarziat.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.