Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Adapost de caini, la standarde europene, inaugurat in Bucuresti

Embed:

O picatura intr-un ocean. Autoritatile din Bucuresti fac un pas mic, pentru a strange cainii de pe strazi. Sectorul 1 inaugureaza cel mai modern adapost din tara, facut dupa standarde europene.


Asta dupa ce Primaria Capitalei, singura abilitata pana acum sa adune comunitarii, are adaposturile pline.

Centrul are o capacitate de 350 de locuri si beneficiaza de toate facilitatile, inclusiv un cabinet veterinar. Infiintarea lui a fost posibila dupa ce, initial, anul trecut, autoritatile de sector au infiintat Politia Animalelor, un departament in cadrul Politiei Comunitare. 

In mod normal, ar trebui adusi cainii abandonati si maltratati, insa reprezentantii adapostului spun ca vor incerca sa adune si restul maidanezilor din sector. 

Primii caini au fost cazati inca de joi in adapost. Se pare ca autoritatile se lupta totusi cu morile de vant, pentru ca Bucurestiul are pe strazi, in acest moment, in jur de 40.000 de maidanezi. 

Ba mai mult, Primaria a ramas anul trecut cu un singur adapost din doua. Are 500 de locuri si este deja arhiplin.

Pentru ca autoritatile nu mai au voie, din 2008, sa eutanasieze caini, propun ca solutie castrarea maidanezilor si apoi eliberarea lor, tot pe strazi.

In tot acest timp, bucurestenii se simt amenintati. Locatarii unui bloc din Sectorul 4 spun ca pur si simplu nu mai pot iesi din scara, de teama maidanezilor.

La sfarsitul anului trecut, primarul general Sorin Oprescu se plangea ca nu primeste suficient sprijin din partea ONG-urilor de profil, pentru problema cainilor vagabonzi. De la acestea asteapta o solutie, pentru ca maidanezii sa nu se intoarca pe strazi dupa castrare.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 15 Ianuarie 2009
Citeste mai multe despre: maidanezi, Primaria Bucuresti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed