13 afgani declarati indezirabili de Curtea de Apel Bucuresti. Vezi de ce!

Ultimul update: Miercuri 10 Octombrie 2012 09:06
Data publicarii: Vineri 03 Decembrie 2010 00:00
Categorie: Actualitate

Asupra lor planeaza o acuzatie teribila. Unul dintre ei ar fi planuit un atentat sinucigas, in Germania. De altfel, suspectii au fost prinsi la Hundedoara, inainte sa treaca fraudulos in Ungaria.

Imediat dupa, cei de la SRI si de la Crima Organizata au facut mai multe descinderi. Cazul este fara precedent pentru justitia din Romania.

In public, cei 13 afgani pozeaza in victime ale razboiului de acasa. Unul preda engleza, iar altul isi aminteste ca si-a pierdut un picior in copilarie dupa ce a calcat pe o bomba ruseasca.

Procurorii spun, insa, ca afganii au platit fiecare cate 12.000 de dolari ca sa fie dusi in Germania. Opt dintre ei au fost retinuti in Hunedoara. Erau imbarcati in doua masini si se grabeau catre frontiera unde ii astepta o calauza.

La interogatoriu, unul dintre suspecti a marturisit ca ar fi planuit un atentat sinucigas cu bomba in Germania, declaratie ce a pus pe jar serviciile secrete din Romania si Uniunea Europeana. Informatia vine la scurt timp dupa ce Berlinul a ridicat nivelul de alerta.

Cetatenii afgani au fost dusi in fata unui judecator pentru a fi declarati indezirabili, ceea ce inseamna ca, pe baza probelor stranse de SRI, toti cei 13 urmeaza sa fie expulzati in Afganistan.

Procurorul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, Eduard Ionut Oprea, a declarat ca: "este vorba despre cel mai mare grup de persoane avut in vedere de autoritatile romane pentru care se solicita declansarea unei asftel de proceduri".

Este procedura prin care Romania le forteaza intrusilor intoarcerea pe teritoriul statului din care au plecat, dar si un semn ca autoritatile nu au suficiente probe ca sa ii puna sub acuzare pentru terorism.

Afganii au parasit Palatul de Justitie, insotiti de un impresionant cordon de securitate de la Oficiul pentru Imigrari. De acolo s-au indreptat spre centrul de retinere de la Aeroportul Otopeni, unde sunt imbarcati intr-un avion si trimisi in Afganistan.

Un terorist afgan, prins la Hunedoara. Planuia un atentat sinucigas

Un terorist afgan, prins la Hunedoara. Planuia un atentat sinucigas

soferiță A1

A pretins că se simte rău, pe A1. Ce a făcut femeia când un șofer a oprit să o ajute

Şeful Tarom: ”Nu voi demisiona, pentru că nu am de ce”

15 refugiați din Irak şi Afganistan prinşi în Arad. Cum încercau să treacă frontiera

crima

Inginer din Galaţi, reţinut după ce şi-a ucis partenera cu 14 ani mai tânăra

Anchetă în cazul avionului prăbuşit în judeţul Iaşi, la un show aviatic. Principala ipoteză

Operațiune de salvare la cota 2.300, în Făgăraș. Ce a pățit o turistă