Rezultate Repartizare Licee 2021. Vezi la ce liceu ai intrat

×
Codul embed a fost copiat

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, la ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul şcolar 2021 - 2022).

Au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 candidaţi - la filiera tehnologică. 348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

Rezultate repartizare licee 2021, pe județe: 


Rezultate repartizare licee 2021 Bucureşti
Rezultate repartizare licee 2021 Alba
Rezultate repartizare licee 2021 Arad
Rezultate repartizare licee 2021 Argeş
Rezultate repartizare licee 2021 Bacău
Rezultate repartizare licee 2021 Bihor
Rezultate repartizare licee 2021 Bistriţa-Năsăud
Rezultate repartizare licee 2021 Botoşani
Rezultate repartizare licee 2021 Brăila
Rezultate repartizare licee 2021 Braşov
Rezultate repartizare licee 2021 Buzău
Rezultate repartizare licee 2021 Călăraşi
Rezultate repartizare licee 2021 Caraş-Severin
Rezultate repartizare licee 2021 Cluj
Rezultate repartizare licee 2021 Constanţa
Rezultate repartizare licee 2021 Covasna
Rezultate repartizare licee 2021 Dâmboviţa
Rezultate repartizare licee 2021 Dolj
Rezultate repartizare licee 2021 Galaţi
Rezultate repartizare licee 2021 Giurgiu
Rezultate repartizare licee 2021 Gorj
Rezultate repartizare licee 2021 Harghita
Rezultate repartizare licee 2021 Hunedoara
Rezultate repartizare licee 2021 Ialomiţa
Rezultate repartizare licee 2021 Iaşi
Rezultate repartizare licee 2021 Ilfov
Rezultate repartizare licee 2021 Maramureş
Rezultate repartizare licee 2021 Mehedinţi
Rezultate repartizare licee 2021 Mureş
Rezultate repartizare licee 2021 Neamţ
Rezultate repartizare licee 2021 Olt
Rezultate repartizare licee 2021 Prahova
Rezultate repartizare licee 2021 Sălaj
Rezultate repartizare licee 2021 Satu Mare
Rezultate repartizare licee 2021 Sibiu
Rezultate repartizare licee 2021 Suceava
Rezultate repartizare licee 2021 Teleorman
Rezultate repartizare licee 2021 Timiş
Rezultate repartizare licee 2021 Tulcea
Rezultate repartizare licee 2021 Vâlcea
Rezultate repartizare licee 2021 Vaslui
Rezultate repartizare licee 2021 Vrancea
 

În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.

În etape anterioare au fost admişi:
- 10.710 elevi la specializări vocaţionale;
- 600 de elevi în învăţământul militar;
- 1.449 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
- 706 elevi în învăţământul special.

Citește și
Într-un liceu din Gorj niciun elev nu a mai luat Bacul de ani de zile, în frunte cu primarul. ”Își bat joc de învățământ”
Într-un liceu din Gorj niciun elev nu a mai luat Bacul de ani de zile, în frunte cu primarul. ”Își bat joc de învățământ”
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Alţi 10.086 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de şcolarizare în învăţământul profesional.

Ce se întâmplă cu elevii nerepartizați la licee în prima etapă

 

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie - 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 - 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.

În intervalul 9 - 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

Calendarul admiterii la liceu 2021

 

Elevii şi părinţii au fost sfătuiţi să completeze cât mai multe opţiuni, indiferent de preferinţele lor, pentru a nu exista riscul de a rămâne nerepartizaţi. În Bucureşti, opt elevi au media de admitere 10.

Repartizarea computerizată ţine cont de preferinţele completate de către elevi şi părinţi, dar şi de media de admitere. Acesta se compune din media la Evaluarea Naţioală, în proporţie de 80%, şi media generală a claselor V-VIII, în proporţie de 20%. Părinţii şi elevii au fost sfătuiţi să completeze cât mai multe opţiuni, indiferent de preferinţele lor, pentru a nu exista riscul de a rămâne nerepartizaţi.

În 15 iulie a fost publicată ierarhia absolvenţilor, în funcţie de media de admitere. În Bucureşti, opt elevi au media de admitere 10. Este vorba despre doi elevi de la Şcoala 97 şi câte unul de la Colegiul ”Tudor Vianu”, Colegiul ”Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic ”Jean Monnet”, Şcoala Gimnazială nr. 117, Şcoala Gimnazială nr. 195 şi Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

După repartizarea computerizată, în perioada 25 – 28 iulie, are loc Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

În 29 iulie, se afişează locurile rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere şi încpe cea de-a doua etapă de repartizare, cu procedurile prliminare.

Repartizarea efectivă a elevilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă va avea loc în 6 august.

Rezultate repartizare licee 2021. Cum se face repartizarea computerizată

 

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

La repartizarea computerizată, când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. Dacă prima opțiune exprimată este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat. În caz contrar, se verifică a doua opțiune de pe fișă, a treia și așa mai departe.

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situația poate să apară în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

Astfel, completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu poate dăuna. În schimb, un număr prea mic de opţiuni poate diminua şansele unui candidat de a fi admis.

Rezultate repartizare licee 2021. Algoritm repartizare computerizată

 

Algoritmul de repartizare computerizată 2020 ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Ierarhia absolvenților de clasa VIII poate fi consultată pe site-ul admitere.edu.ro, fiind publicată pe data de 4 iulie, după rezultatele la sesiunea specială a Evaluării Naționale.

Exemple algoritm repartizare:

Dacă un elev are media de admitere 10 (media de absolvire 10 și media la Evaluarea Națională 10) este repartizat primul, deci la prima sa opţiune.

Dacă un elev are media 9,5 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 10 locuri de către elevi cu medii mai mari, el va fi al 11-lea repartizat la prima sa opţiune.

Dacă elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari, dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, va repartizat la a doua sa opţiune.

Potrivit algoritmului de repartizare computerizată, dacă elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B”.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „În peste 40 de licee, rata de promovare la BAC a fost zero”
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „În peste 40 de licee, rata de promovare la BAC a fost zero”

Aproape 70 la sută dintre absolvenţii de liceu au promovat Bacalaureatul după rezolvarea contestaţiilor. În jur 56 de mii de elevi nemulţumiţi de note au reclamat asta, adică jumătate dintre cei care s-au prezentat la examen.

Într-un liceu din Gorj niciun elev nu a mai luat Bacul de ani de zile, în frunte cu primarul. ”Își bat joc de învățământ”
Într-un liceu din Gorj niciun elev nu a mai luat Bacul de ani de zile, în frunte cu primarul. ”Își bat joc de învățământ”

În țară avem licee în care niciun absolvent nu a reușit să obțină notă de trecere la examenul maturității.

Situația școlilor și liceelor, pe țară. Cum se încadrează în scenariile față în față, mixt și online
Situația școlilor și liceelor, pe țară. Cum se încadrează în scenariile față în față, mixt și online

Majoritatea școlilor și liceelor funcționează în regim normal, în scenariul 1 al prevenirii îmbolnăvirilor cu coronavirus. În cazul a 11.769 de unități de învățământ, elevii și profesorii participă la cursuri în regim față în față.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.