Turcia – Țara Galilor, 0-2 la EURO 2020. Bale a pasat decisiv la ambele goluri și a ratat un penalty

Turcia – Țara Galilor, la EURO 2020. Meciul poate fi urmărit pe PRO TV și pe VOYO.RO
Getty

Reprezentativa de fotbal a Ţării Galilor a învins naţionala Turciei cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Stadionul Olimpic din Baku, în Grupa A a turneului final EURO 2020, succes care o duce aproape de optimile de finală.

 

''Dragonii'' au făcut un meci cvasiperfect, câştigând prin golurile marcate de Aaron Ramsey (43) şi Connor Roberts (90+5). Omul meciului a fost, însă, Gareth Bale, care deşi a ratat un penalty, a oferit pasele decisive ambilor marcatori.

 

Turcia este una din marile dezamăgiri ale acestui turneu, nereuşind să confirme rezultatele bune din ultima vreme.

Citește și
Ungaria - Portugalia, la EURO 2020. Meciul poate fi urmărit pe PRO TV și pe VOYO.RO
Ungaria - Portugalia, 0-3 la EURO 2020. Cristiano Ronaldo reușește o dublă de senzație și devine golgheterul all-time
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Meciul a fost unul spectaculos, cu un ritm ridicat şi cu construcţii rapide de ambele părţi, însă galezii s-au apărat mai bine şi au fost mai inspiraţi în faţa porţii adverse.

Ramsey a ratat o primă ocazie în min. 6, când a fost angajat de Bale, l-a fentat pe Soyuncu şi a tras la colţul scurt, dar portarul a respins. Turcia a replicat prin căpitanul Burak Yilmaz (9), care a reluat din 14 metri pe lângă poartă, la centrarea lui Cengiz Under. Acesta din urmă a expediat un şut din întoarcere de la 20 de metri (13), dar Ward a reţinut mingea.

Ramsey a avut o nouă mare oportunitate de a deschide scorul, după o pasă genială a lui Bale, dar a ratat singur cu portarul de la 12 metri.

Morrell a fost foarte atent la poarta proprie, în min. 29 şi 30, respingând două mingi trimise de turci (Kaan Ayhan şi Soyuncu).

 

Țara Galilor este aproape de optimi

 

Ţara Galilor a deschis scorul în min. 43, prin Ramsey, jucătorul lui Juventus fiind angajat superb de Bale cu o pasă de peste 30 de metri, după care l-a învins pe Ugur Cakir. A fost al 17-lea gol pentru Ramsey la echipa naţională.

Turcia a încercat să atace mai mult după pauză, a avut o posesie superioară, dar galezii s-au apărat compact şi au încercat să dea lovitura pe contre rapide, purtate de Bale, James au Ramsey.

Hakan Calhanoglu (50) a tras slab de la 20 m, balonul fiind reţinut de Ward, după care Burak Yilmaz a ratat cea mai mare ocazie a turcilor, şutând incredibil peste poartă din doar 6 metri (54).

Galezii au fost periculoşi în mai multe situaţii, Bale expediind o minge de la 19 metri peste poartă (53), şutul lui Ramsey din 9 metri a fost respins de portar (58), iar în min. 61 Bale a ratat un penalty, trimiţând mult peste poartă, după ce tot el fusese faultat de Zeki Celik. Bale îşi putea răscumpăra greşeala la câteva secunde după aceea, la degajarea greşită a portarului, dar a trimis alături (61).

Ward a fost testat de Ayhan (63), dar nu a avut emoţii la lovitura de cap a fundaşului, apoi Bale a replicat în acelaşi fel la poarta cealaltă (79).

Finalul meciului a fost fierbinte, cu ciocniri între jucători şi ratări de ambele părţi.

Ward a respins mingea trimisă cu capul de Demiral din 8 metri (87), după care Wilson a fost blocat in extremis de Zeki Celik (90+4), Ugur Cakir a respins şutul din unghi al lui Bale, iar apoi Soyuncu l-a blocat pe Moore (90+4).

Ţara Galilor a dat lovitura într-un moment în care apărarea Turciei era în degringoladă: jucătorul lui Real Madrid a preluat o minge din colţul terenului a avansat pe linia de fund şi i-a pasat lui Connor Roberts care a reluat în plasă din 6-7 metri (90+5).

După 1-1 cu Elveţia, Ţara Galilor, semifinalistă în 2016, este liderul provizoriu al grupei, în timp ce Turcia, care venea după 0-3 cu Italia, este în pragul eliminării.

Ţara Galilor are doar trei eşecuri în ultimele sale 21 de partide internaţionale (12 victorii, 6 egaluri). Galezii nu au primit gol în 12 din ultimele 17 partide.

Turcia a pierdut cinci din ultimele sale şase jocuri la EURO (o victorie).

 

Vedeți aici tot ce s-a întâmplat până în prezent la meciurile de la EURO 2020.

Selecţionerul Şenol Guneş a efectuat două schimbări în primul ''unsprezece'' al echipei Turciei pentru partida de miercuri cu Ţara Galilor, de la Baku, din Grupa A a turneului final EURO 2020 la fotbal, după eşecul cu Italia (0-3).

Guneş, care conducea Turcia la medaliile de bronz la CM 2002, i-a trimis pe banca de rezerve pe fundaşul Merih Demiral (autorul unui autogol) şi pe mijlocaşul Yusuf Yazici, titularizându-i păe Kaan Ayhan, respectiv Cengiz Under.

De partea cealaltă, Ţara Galilor va începe în aceeaşi formulă ca la partida cu Elveţia (1-1). Conform site-ului UEFA, ar exista o schimbare de posturi, Davies urmând să fie fundaş stânga, iar Mepham fundaş central.

Echipele de start:

Turcia: 23. Ugurcan Cakir - 2. Zeki Celik, 22. Kaan Ayhan, 4. Caglar Soyuncu, 13, Umut Meraş - 5. Okay Yokuşlu - 9. Kenan Karaman, 10. Hakan Calhanoglu, 6. Ozan Tufan, 7. Cengiz Under - 17. Burak Yilmaz (căpitan). Selecţioner: Şenol Guneş.
Rezerve: 1. Mert Gunok, 12. Altay Bayindir - 3. Merih Demiral, 8. Dorukhan Tokoz, 11. Yusuf Yazici, 14. Taylan Antalyali, 15. Ozan Kabak, 19. Orkun Kokcu, 21. Irfan Can Kahveci, 24. Kerem Akturkoglu, 25. Mert Muldur, 26. Halil Dervişoglu.

Ţara Galilor: 12. Danny Ward - 14. Connor Roberts, 22. Chris Mepham, 6. Joe Rodon, 4. Ben Davies - 16. Joe Morrell, 7. Joe Allen - 11. Gareth Bale (căpitan), 10. Aaron Ramsey, 20. Daniel James - 13. Kieffer Moore. Selecţioner: Rob Page.
Rezerve: 1. Wayne Hennessey, 21. Adam Davies - 2. Chris Gunter, 3. Neco Williams, 5. Tom Lockyer, 8. Harry Wilson, 9. Tyler Roberts, 15. Ethan Ampadu, 17. Rhys Norrington-Davies, 18. Jonny Williams, 19. David Brooks, 23. Dylan Levitt.

Arbitru: Artur Dias; arbitri asistenţi: Rui Tavares, Paulo Soares (toţi din Portugalia); al patrulea oficial: Bartosz Frankowski; arbitru de rezervă: Marcin Boniek (ambii din Polonia)
Arbitru video: Joao Pinheiro (Portugalia); arbitri asistenţi video: Francois Letexier (Franţa), Inigo Prieto, Alejandro Hernendez (ambii din Spania)
Delegat UEFA: Irakli Nakaidze (Georgia), observator UEFA pentru arbitri: Nikolai Levnikov (Rusia)

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Finlanda - Rusia, 0-1 la EURO 2020. Rușii mai speră la o calificare în optimi
Finlanda - Rusia, 0-1 la EURO 2020. Rușii mai speră la o calificare în optimi

Naţionala de fotbal a Rusiei a învins echipa Finlandei cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri, la Sankt Petersburg, în Grupa B a turneului final EURO 2020 şi rămâne în cursa pentru optimile de finală.

Ungaria - Portugalia, 0-3 la EURO 2020. Cristiano Ronaldo reușește o dublă de senzație și devine golgheterul all-time
Ungaria - Portugalia, 0-3 la EURO 2020. Cristiano Ronaldo reușește o dublă de senzație și devine golgheterul all-time

Echipa de fotbal a Portugalia, campioana europeană en titre, a învins naţionala Ungariei cu 3-0 (0-0), marţi seara, pe Puskas Arena din Budapesta, în Grupa F a turneului final EURO 2020, însă golurile au fost marcate în ultimele minute.

Ce aduce EURO 2020 în economia României. Estimările sumelor cheltuite de cei 25.000 de suporteri
Ce aduce EURO 2020 în economia României. Estimările sumelor cheltuite de cei 25.000 de suporteri

Aproape 1,8 miliarde de euro vor fi veniturile totale ale Campionatului European, estimează UEFA, mai mici decât cele din 2016.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.