Austria - Macedonia de Nord, 3-1 pe Arena Națională. Spectacol în primul meci găzduit de România la un turneu final

×
Codul embed a fost copiat

Naţionala de fotbal a Austriei a reuşit prima sa victorie la un turneu final de Campionat European, 3-1 (1-1) cu Macedonia de Nord, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, la cel dintâi meci organizat de România la EURO 2020.

Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78) şi Marko Arnautovic (89), dar inspiraţia selecţionerul Franco Foda a făcut diferenţa, prin introducerea ultimilor doi marcatori. Golul de onoare al macedonenilor a fost reuşit de ''veteranul'' Goran Pandev (28).

Începutul de meci a fost confuz, dar la prima ocazie clară de gol s-a deschis scorul - Sabitzer a trimis o diagonală splendidă şi Lainer a reluat acrobatic din voleu la colţul lung (18): 1-0.

Austria, fosta adversară a României din Liga Naţiunilor, a avut o şansă mare să se desprindă pe tabelă, dar Kalajdzic a reluat modest la centrarea aceluiaşi Sabitzer şi Dimitrievski a respins.

Doar zece minute a condus Austria, Macedonia de Nord reuşind egalarea după o serie de erori în defensiva echipei antrenate de Franco Foda: mai întâi Hinteregger a degajat în Sabitzer, mingea a ajuns în careu, portarul Bachmann a ieşit la intercepţie, dar a scăpat balonul după ce s-a ciocnit cu Alaba şi Trajkovski, iar ''veteranul'' Pandev a avut de îndeplinit o misiune simplă, trimiţând în plasă (28), 1-1.

Citește și
Eriksen
Momente de groază la EURO 2020, după ce danezul Eriksen s-a prăbuşit pe teren. UEFA a anunțat că starea sa este stabilă
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Potrivit UEFA, Pandev, la 37 de ani, este al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria EURO, fiind devansat de austriacul Ivica Vastic, care a marcat din penalty în 2008, contra Poloniei, la vârsta de 38 de ani şi 257 de zile.

Austria a avut în continuare posesia, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol până la pauză.

În partea secund meciul s-a asprit un pic, dar a crescut şi numărul erorilor tehnice comise de jucătorii celor două echipe.

Macedonia de Nord, echipă învinsă de România cu 3-2 pe Arena Naţională în martie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, a avut o oportunitate notabilă în min. 63, când Nikolov, fostul jucător al echipei FC Viitorul, a fost blocat de portar.

Un minut mai târziu, austriecii au trecut pe lângă gol, portarul Dimitrievski respingând salvator mingea trimisă de Gregoritsch (64).

Austria a continuat să atace poziţional, iar Macedonia de Nord a acţionat pe contre, însă de fiecare dată a lipsit ultima pasă.

Mutarea făcută de Foda, cu introducerea lui Michael Gregoritsch, a dat roade, atacantul Augsburg marcând al doilea gol al Austriei (78), devansându-l pe portarul Dimitrievski la centrarea perfectă a lui Alaba: 2-1.

Golul 700 la EURO

 

Potrivit UEFA acesta a fost golul cu numărul 700 la turneele finale ale EURO.

Marko Arnautovic a tranşat soarta meciului în min. 89, după o pasă genială a lui Laimer şi o ieşire nefericită a portarului. O nouă mutare reuşită a lui Foda.

Austria, la al treilea său turneu final la EURO, a reuşit prima sa victorie, după două egaluri şi patru eşecuri. Ultimul succes austriac la un turneu final data din 1990, de la Cupa Mondială, 2-1 cu SUA.

Austria a câştigat meritat, fiind echipa care a a dominat mai mult şi a fost mai incisivă.

Macedonia de Nord, la debutul său la un turneu final, nu a mai reuşit evoluţiile cu care a impresionat în meciurile cu România şi, mai ales, cu Germania, pe care a învins-o în martie în deplasare cu 2-1, în preliminariile CM 2022.

Austria - Macedonia de Nord, LIVE TEXT

 

Minutul 90+4: Final de meci.

Minutul 89: Gol Austria! Arnautovic duce scorul la 3-1.

Minutul 78: Gol Austria! Michael Gregoritsch readuce Austria în avantaj, după o centrare superbă din partea lui Alaba.

Minutul 46: Începe repriza secundă.

Minutul 45: Naţionalele de fotbal ale Austriei şi Macedoniei de Nord sunt la egalitate, 1-1, la pauza meciului are are loc duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Minutul 28: Gol Macedonia de Nord. Pandev egalează după o greșeală gravă în apărarea Austriei.

Minutul 18: Gol Austria. Lainer deschide scorul din centrarea lui Sabitzer.

Minutul 1: A început meciul.

Arena Națională, animată de suporteri

 

"Peste 8.000 de spectatori au intrat pe Arena Naţională, până în acest moment. Spectacolul sportiv e aproape de fluierul de început. Să ne bucurăm de fotbal, în siguranţă!", a informat Jandarmeria Bucureşti cu câteva minute înainte de începerea partidei.

Imagini de pe Arena Națională sunt disponibile în galeria foto a articolului.

Macedonenii au ajuns la București încă de marți și au mers direct în cantonament. Austriecii, în schimb, au sosit abia vineri, și nu zăbovesc prea mult, după fluierul de final al partidei.

Vezi AICI programul celorlalte meciuri care se vor juca pe Arena Națională la EURO 2020.

Echipele de start

 

Austria: 13. Daniel Bachmann - 21. Stefan Lainer, 3. Aleksandar Dragovic, 4. Martin Hinteregger, 2. Andreas Ulmer - 19. Christoph Baumgartner, 24. Konrad Laimer, 23. Xaver Schlager, 8. David Alaba (căpitan) - 9. Marcel Sabitzer - 25. Sasa Kalajdzic. Selecţioner: Franco Foda.

Rezerve: 1. Alexander Schlager, 12. Pavao Pervan - 6. Stefan Ilsanker, 7. Marko Arnautovic, 10. Florian Grillitsch, 11. Michael Gregoritsch, 14. Julian Baumgartlinger, 15. Philipp Lienhart, 16. Christopher Trimmel, 17. Louis Schaub, 18. Alessandro Schopf, 22. Valentino Lazaro.

Macedonia de Nord: 1. Stole Dimitrievski - 16. Boban Nikolov, 13. Stefan Ristovski, 14. Darko Velkoski, 6. Visar Musliu, 8. Ezgjan Alioski - 17. Enis Bardi, 5. Arijan Ademi, 21. Eljif Elmas - 10. Goran Pandev (căpitan), 9. Aleksandar Trajkovski. Selecţioner: Igor Angelovski.

Rezerve: 12. Risto Jankov, 22. Damjan Siskovski - 2. Egzon Bejtulai, 4. Kire Ristevski, 7. Ivan Trickovski, 11. Ferhan Hasani, 15. Tihomir Kostadinov, 19. Krste Velkoski, 20. Stefan Spirovski, 24. Daniel Avramovski, 25. Darko Curlinov, 26. Milan Ristovski.
 

EURO 2020, la București | Macedonia și Austria s-au întâlnit și în preliminarii

 

Macedonia de Nord joacă pentru prima dată la un Campionat European, în timp ce Austria este calificată pentru a treia oară în ultimii 12 ani.

Cele două reprezentative s-au întâlnit și în preliminariile Campionatului European. Ambele au făcut parte din Grupa G.

Austriecii au câștigat ambele meciuri. S-au impus cu 4-1 în primul duel, disputat pe 10 iunie 2019 la Skopje. Cea de-a doua partidă, desfăşurată la 16 noiembrie 2019, pe "Ernst Happel Stadion" din Viena, s-a încheiat cu victoria selecţionatei gazdă cu scorul de 2-1.

În Grupa G, Macedonia a strâns cinci victorii, patru înfrângeri şi un rezultat de egalitate, iar Austria, şase victorii, trei înfrângeri şi un egal.

EURO 2020, la București | Arena Națională, inundată cu o zi înaintea meciului Austria - Macedonia de Nord

 

Arena Naţională s-a transformat în piscină cu doar o zi înaintea primului meci de la Euro care se joacă la Bucureşti. După o ploaie zdravănă, gazonul abia schimbat pentru Campionatul European era îmbibat de apă, numai bun pentru a-i stârni pe fotbalişti la o "alunecare controlată" în bălţile de pe teren.

Jucătorul Austriei, Valentino Lazaro, a încercat apoi terenul, pe îndelete, ca să vadă dacă se poată juca. Mingea nu a trecut testul, pentru că nu a sărit, aşa cum ar fi trebuit. Portarul Daniel Bachman a încercat şi el, cu acelaşi jalnic rezultat.

Aşa că ambele echipe, Austria şi Macedonia de Nord, au plecat să se antreneze pe stadionul din Ghencea.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Centrul Vechi al Capitalei, animat de suporterii Austriei și ai Macedoniei de Nord
Centrul Vechi al Capitalei, animat de suporterii Austriei și ai Macedoniei de Nord

Pentru EURO 2020, şi România îmbracă tonuri optimiste. S-a animat Centrul Vechi al Capitalei, unde au ajuns şi primii suporteri din Austria şi Macedonia de Nord pentru meciul de duminică.

Momente de groază la EURO 2020, după ce danezul Eriksen s-a prăbuşit pe teren. UEFA a anunțat că starea sa este stabilă
Momente de groază la EURO 2020, după ce danezul Eriksen s-a prăbuşit pe teren. UEFA a anunțat că starea sa este stabilă

Clipe de groază în partida Danemarca - Finlanda, din cadrul Grupei B a Campionatului European. Decarul danezilor, Christian Eriksen, s-a prăbuşit pe teren şi a rămas inconștient.

Soluția găsită de Ucraina după scandalul tricourilor de la EURO 2020. La ce compromis s-a ajuns
Soluția găsită de Ucraina după scandalul tricourilor de la EURO 2020. La ce compromis s-a ajuns

Selecţionata Ucrainei va acoperi sloganul "Glorie eroilor" de pe tricourile sale pentru EURO 2020, contestat de Rusia, urmând ca ucrainenii să ascundă sintagma respectivă cu o mini-hartă a ţării, a anunţat un oficial al UEFA.

EURO 2020: Ovidiu Haţegan va arbitra meciul Polonia - Slovacia
EURO 2020: Ovidiu Haţegan va arbitra meciul Polonia - Slovacia

Arbitrul român Ovidiu Haţegan va conduce meciul dintre echipele de fotbal ale Poloniei şi Slovaciei, care se va desfăşura luni 14 iunie (ora 19:00), la Sankt Petersburg, în Grupa E de la EURO 2020 (11 iunie-11 iulie), a anunţat UEFA.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.