Romania, "cea mai tare" din UE la capitolul birocratie

Acte, birocratie

Romania a coborat anul trecut pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste usurinta unei companii de a plati taxele si a retrogradat doua pozitii in topul mondial, de pe locul 149 pe 151.

"Romania se plaseaza in media europeana atat la nivelul numarului de ore necesare pentru conformare, cat si al ratei totale de impozitare, dar are cele mai numeroase plati anuale din Uniunea Europeana, si de aceea se plaseaza, probabil, pe ultimul loc in privinta usurintei de plata a taxelor", a declarat Peter de Ruiter, liderul departamentului de consultanta fiscala si juridica al PwC.

Rata totala de impozitare a unei compani medii din Romania se plaseaza la 44,9%, usor peste medie din UE, de 44,2%, dar sub media mondiala (47,8%), iar timpul necesar pregatirii documentatiei, depunerii declaratiilor si platilor se ridica la 222 de ore, exact medie UE.

Romania are insa cele mai multe plati din UE, respectiv 113 operatiuni, din care 84 se refera la contributiile sociale, in timp ce media UE este de 17 plati pe an, Suedia fiind cea mai bine plasata in topul global, cu 2 plati anuale. Inndicatorul privind platile s-a deteriorat in Romania si din cauza introducerii impozitului minim la inceputul anului trecut.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Vesti bune! Mai putina birocratie pentru vacantele spre Thailanda
Vesti bune! Mai putina birocratie pentru vacantele spre Thailanda

O veste buna pentru amatorii de concedii exotice. Incepand de sambata, vizele pentru Thailanda se vor elibera mai simplu la frontiera pentru o vacanta de cel mult 15 zile.

Scapam de birocratie? Guvernul vrea ca autorizatiile sa se acorde online
Scapam de birocratie? Guvernul vrea ca autorizatiile sa se acorde online

Ministerul Comunicatiilor a lansat un proiect care sa ajute la obtinerea online a autorizatiilor necesare prestatorilor de servicii din tara si din strainatate. La acest proiect lucreaza trei firme, care au la dispozitie noua luni de zile.

Munca in zadar: cartile de alegator sunt total inutile
Munca in zadar: cartile de alegator sunt total inutile

Pe langa costurile insemnate de productie a acestor carti, angajatii serviciilor de evidenta spun ca efectiv este o pierdere de timp intrucat nici macar in ziua votului cartile nu pot fi folosite.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.