Masina anti-Logan, pregatita in Bulgaria de chinezii de la Great Wall

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: O companie din China anunta ca va produce in Bulgaria, din 2011, un model de clasa medie concurent serios pentru Dacia Sandero si Logan, iar din 2012 un vehicul de teren, alternativa la modelul de succes Duster.

Cu preturi mici si performante modeste, chinezii spera sa cucereasca piata europeana daca-i deschid poarta prin Bulgaria.

Voleex Phenom, o masina de clasa B, va fi construita intr-o uzina din Loveci, la 170 km de Sofia. Un parteneriat intre producatorul chinez Great Wall Motor si un magnat local. Un posibil succes pentru un model cu design modern, dotari multiple si pret de 8-10.000 de euro.

Chinezii vor sa fure din segmentul de clienti pentru Dacia Sandero, tot un hatchback, cu dimensiuni asemanatoare, dar mai ieftin. Sau pentru Logan, mai spatios, dar mai putin dotat.

Aceeasi companie vrea sa produca la bulgari si modelul de teren numit Hover, care se vinde din 2006 modest in Romania, la preturi competitive cu cele ale lui Dacia Duster. E importat din China, insa de la vecini ar putea costa cu 20-30% mai putin, adica 10-12.000 de euro.

Citește și
Dacia Logan
Dacia pregateste un nou Logan, mult mai ieftin!
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Daca vor produce intr-adevar SUV-uri compacte, producatorii low-cost precum Dacia, sau chiar Hyundai si Kia, vor fi incomodati serios. In cazul unei masini mici, Sandero si chiar viitorul Ford B-max produs la Craiova, vor avea concurenta destul de puternica.

Tehnologia auto de la Beijing intra greoi in sud-estul Europei. O firma din Bucuresti specializata in inchirierea de masini a adus pentru angajati cateva Berline de la alt producator chinez. Vad intai un an cum se comporta masina, apoi decid daca o importa.

Totusi, romanii raman suspiciosi cand vine vorba de masini "made in china", aflandu-se in trendul european. Specialistii sustin ca Dacia nu va avea probleme la export, unde exista o educatie pentru traditia producatorului, iar masinile romanesti sunt sub umbrela Renault. In tarile est-europene omologarea masinilor chinezesti se face mai usor.

Ca sa ruleze pe drumurile din Romania, o astfel de masina chinezeasca are nevoie de un certificat european de conformitate. Pe care il obtine importatorul din fiecare tara. Este dovada ca indeplineste standardele de siguranta impuse de Uniunea Europeana.

In uzina din Bulgaria pot fi produse pana la 50.000 de masini pe an, acestea fiind destinate in principal celor 27 de piete auto din Uniunea Europeana.

Investitia initiala a fost de 85 milioane de euro, iar numarul de angajati se ridica la 1.800 de persoane, din care 400 sunt ingineri din China, Coreea de Sud, Japonia, Germania si Italia.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
680 de romani au masini de peste 200.000 euro!Vezi cine conduce clasamentul
680 de romani au masini de peste 200.000 euro!Vezi cine conduce clasamentul

Masinile de lux reprezinta 6% din piata totala a autoturismelor din Romania. Costelus Casuneanu, care are cea mai rapida masina din tara, se plange ca e depasit de Dacii Logan .

Dacia pregateste un nou Logan, mult mai ieftin!
Dacia pregateste un nou Logan, mult mai ieftin!

Producatorul autohton de automobile Dacia Pitesti lucreaza la un nou Logan, mult mai ieftin. Urmatoarea generatie a modelului Logan va fi proiectata integral in Romania, iar preturile ar urma sa inceapa de la 5.000 de euro! Cum vi se pare?

Dacia a produs la Mioveni masina Logan cu numarul 1.000.000
Dacia a produs la Mioveni masina Logan cu numarul 1.000.000

Automobile Dacia a produs la uzina de la Mioveni, masina Logan cu numarul 1.000.000, la sase ani de la inceperea productiei. Vehiculul Logan, modelul aniversar "un milion", este o varianta berlina, de culoare alba.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.