Toleranta mica la suferinte emotionale duce la dependente in viata de adult. Cum copiaza copiii comportamentul parintilor

Ultimul update: Duminica 27 Martie 2016 07:03
Data publicarii: Joi 24 Martie 2016 09:38
Categorie: CSID

Toleranta mica la orice fel de suferinta emotionala se traduce ulterior prin dependente de orice natura. Luam exemplul copiilor si al obiceiurilor pe care le vad la parinti.

Iar asta nu inseamna ca vorbim doar despre fumat sau consumul de alcool, ci si despre alte elemente cu acelasi impact. Spre exemplu, tipetele prin care adultii cred ca rezolva o problema nu sunt altceva decat o manifestare a tolerantei scazute la o frustrare anume.

Nicoleta Burlacu Psiholog: "Apropo de dependente, in ceea ce priveste caramizile pe care noi le contruim, cele mai multe lucruri copii le vad in familie."

Toleranta mica la orice fel de suferinta emotionala se traduce, ulterior in viata, prin dependente. De orice natura. Spre exemplu, ce-ar putea vedea copiii intr-o familie cu probleme. Nu neaparat parinti dependenti. Sa ne imaginam urmatoarea situatie. Discutiile in familie se inmultesc. Se ajunge la reprosuri, tipete, urlete

Nu sunt altceva decat exemple ale tolerantei scazute la frustrari. Pe care copiii si le vor insusi. Pentru ca asta vad. Exprimare si nu rezolvare.

Secretul unei slabiri eficiente pe termen lung. Cat timp ii ia creierului sa memoreze noua greutate

Bogdana Bursuc, Psiholog: "Cel mai prost mod de a face fata la frustrare este de fapt sa nu o exprim si sa nu cer, cel mai bun mod de a face fata la frustare este sa-ti dai semama de ceea ce ai nevoie si sa ceri lucrul care iti lipseste.
Vreau sa ma iei cu tine sau vreau sa nu mai faci astfel de glume."

Actiunea este singura modalitate care creste toleranta la frustrare si imbunatateste calitatea vietii.

Bogdana Bursuc, Psiholog: "Totul este sa nu iau frustrare ca un lucru rau sau ca un act intentinat care e indreptat asupra mea, ci din contra emotia imi apartine."

Mai importanta insa, din acelasi punct de vedere, este toleranta la incertitudine. Cei mici trebuie sa si-o insuseasca inca din primii ani de viata.

Bogdana Bursuc, Psiholog: "Noi oamenii avem o toleranta mica la incertitudine pentru ca ne gindim la ceva rau, daca nu stiu, e rau, daca nu stiu egal pericol."

Incorect. Cele trei variante posibile sunt ceva bun, ceva neutru si ceva rau. Constientizarea lor reprezinta abecedarul sanatatii mintale. Iar educatia timpurie in aceasta directie ii fereste pe copii de dependentele ulterioare.

Greseala comisa de multe persoane care au probleme cu urinatul frecvent sau in timpul noptii

Greseala comisa de multe persoane care au probleme cu urinatul frecvent sau in timpul noptii

csid

Insomniile afectează dramatic sistemul imunitar. Când este necesară o vizită la medic

Cum să supravieţuim meselor de Sărbători dacă avem probleme cu inima

Cozonacul de Crăciun, la fel de gras ca felurile din carne de porc. Cum să reducem din calorii

Meniul de Sărbători al Adelei Popescu. "Iubesc să mă plictisesc"

Cât să mâncăm de Sărbători pentru ca ficatul să nu clacheze

Ce se întâmplă dacă ganglionii își măresc dimensiunile

cortizon

CSID. Terapia cu cortizon, soluția pentru cele mai frecvente afecţiuni dermatologice