Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Toleranta mica la suferinte emotionale duce la dependente in viata de adult. Cum copiaza copiii comportamentul parintilor

Embed:

Toleranta mica la orice fel de suferinta emotionala se traduce ulterior prin dependente de orice natura. Luam exemplul copiilor si al obiceiurilor pe care le vad la parinti.

Iar asta nu inseamna ca vorbim doar despre fumat sau consumul de alcool, ci si despre alte elemente cu acelasi impact. Spre exemplu, tipetele prin care adultii cred ca rezolva o problema nu sunt altceva decat o manifestare a tolerantei scazute la o frustrare anume.

Nicoleta Burlacu Psiholog: "Apropo de dependente, in ceea ce priveste caramizile pe care noi le contruim, cele mai multe lucruri copii le vad in familie."

Toleranta mica la orice fel de suferinta emotionala se traduce, ulterior in viata, prin dependente. De orice natura. Spre exemplu, ce-ar putea vedea copiii intr-o familie cu probleme. Nu neaparat parinti dependenti. Sa ne imaginam urmatoarea situatie. Discutiile in familie se inmultesc. Se ajunge la reprosuri, tipete, urlete

Nu sunt altceva decat exemple ale tolerantei scazute la frustrari. Pe care copiii si le vor insusi. Pentru ca asta vad. Exprimare si nu rezolvare.

Bogdana Bursuc, Psiholog: "Cel mai prost mod de a face fata la frustrare este de fapt sa nu o exprim si sa nu cer, cel mai bun mod de a face fata la frustare este sa-ti dai semama de ceea ce ai nevoie si sa ceri lucrul care iti lipseste.
Vreau sa ma iei cu tine sau vreau sa nu mai faci astfel de glume."

Actiunea este singura modalitate care creste toleranta la frustrare si imbunatateste calitatea vietii.

Bogdana Bursuc, Psiholog: "Totul este sa nu iau frustrare ca un lucru rau sau ca un act intentinat care e indreptat asupra mea, ci din contra emotia imi apartine."

Mai importanta insa, din acelasi punct de vedere, este toleranta la incertitudine. Cei mici trebuie sa si-o insuseasca inca din primii ani de viata.

Bogdana Bursuc, Psiholog: "Noi oamenii avem o toleranta mica la incertitudine pentru ca ne gindim la ceva rau, daca nu stiu, e rau, daca nu stiu egal pericol."

Incorect. Cele trei variante posibile sunt ceva bun, ceva neutru si ceva rau. Constientizarea lor reprezinta abecedarul sanatatii mintale. Iar educatia timpurie in aceasta directie ii fereste pe copii de dependentele ulterioare.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 24 Martie 2016
Citeste mai multe despre: copii, parinti, tipete,
Ultimele stiri
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed