Plantele care ajuta la prevenirea cancerului. Efectele miraculoase pe care le au Cruciferele

Ultimul update: Luni 16 Decembrie 2013 06:54
Data publicarii: Vineri 13 Decembrie 2013 07:56
Categorie: CSID

Ce au in comun varza, rucola, broccoli, gulia, mustarul si conopida? Contin substante care ajuta ficatul sa curete organismul de toxine. Mai mult, combat posibilele efecte nocive ale carnii rosii.

Asadar, consumati-le din abundenta si in sezonul rece, proaspete sau murate.

Varza, conopida, gulia, broccoli, rucola si mustar. Ce au in comun aceste vegetale valoroase? Fac parte din aceeasi familie de plante care contribuie la prevenirea cancerului. Si sunt ideale alaturi de carnea rosie. Sa aflam de ce.

Va place friptura? Indiferent de momentul din an cand o consumati, combinati-o cu o salata de varza, de gulie, o salata de rucola sau mustar natural. Alaturi de conopida si broccoli, fac parte din aceeasi clasa a Cruciferelor, plante foarte valoroase.

Dr. Marlena Pascu, medic primar diabet si nutritie: "Multa lume fuge de varza murata, gandindu-se ca nu mai este proaspata si, ca atare, nu mai are calitatile nutritionale. Eu pledez pentru varza murata, pentru ca prin murare bacilii respecitivi care se dezvolta mai aduc un plus de vitamine, si anume de B-uri pe care nu le gasesc daca ea nu era murata".

Nu aplicati regulile postului si la copii. De ce trebuie sa consume zilnic proteine animale

Combinatia dintre carne si crucifere este ideala, deoarece legumele elimina posibilele efecte toxice ale carnii.

Dr. Marlena Pascu, medic primar diabet si nutritie: "Ceea ce este foarte important si pentru varza, si pentru broccoli - au tot felul de substante care ne scad riscul de cancer, mai ales de cancer digestiv".

In plus, produsele care mentin culoarea verde mai au o calitate.

Dr. Cristina Balanescu, nutritionist: "Clorofila este cea care atrage alaturi de ea mineralele, creatinina din carne in genral si va duce la eliminarea digestiva si nu renala".

Pe de alta parte, toate cruciferele contin compusi cu sulf. Acestia intra in cele doua faze de detoxifiere care au loc la nivel celular in ficat.

Dr. Marlena Pascu, medic primar diabet si nutritie: "Acestea, in combinatie cu proteinele, ne asigura si o crestere a imunitati in perioade reci, cand sistemul imunitar are nevoie de o incarcare cu nutrienti".

Consumati crucifere de cel putin 3 ori pe saptamana. Mancati salate de varza la orice preparat. Si variati meniul verde cu conopida sau brocoli la abur, alaturi de sosuri de iaurt.

Copilul nu pronunta bine literele? Cum trebuie sa procedati in acest caz

Copilul nu pronunta bine literele? Cum trebuie sa procedati in acest caz

carne cruda de pui

Carnea crudă, extrem de periculoasă din cauza bacteriilor. Se poate ajunge la cancer

Copiii pot surzi din cauza răcelilor netratate. Când se scot amigdalele

Cum putem să înlocuim plăcere de-a fuma cu o altă stare de bine

De ce nu este recomandat să ignorăm alunițele și petele apărute pe piele

„One day check-up”, soluția care ne ajută să prevenim apariția bolilor

Cum trebuie să procedăm, dacă vrem să slăbim echilibrat

Pancreasul, prima victimă a exceselor alimentare.

Pancreasul, prima victimă a exceselor alimentare. Cum ajunge să "dea rateuri"