Observati cu atentie desfasurarea proceselor fiziologice. Neregulile care trebuie sa va trimita la medic

Ultimul update: Duminica 22 Mai 2016 07:09
Data publicarii: Joi 19 Mai 2016 10:00
Categorie: CSID

Aveti dintr-o data, menstruatii extrem de abundente sau care tin mult timp? Mergeti la specialist pentru investigatii! Semnele pot trada prezenta fibromului uterin. Iar in unele cazuri, medicii diagnosticheaza si cancerul de endometru.

Aveti o durere violenta? Atunci va duceti urgent la medic sa descoperiti cauza si sa primiti tratamentul care va calma suferinta. Sunt insa multe alte motive pentru care sa faceti un control medical de urgenta. Observati cu atentie desfasurarea proceselor fiziologice. Raportati-va la ceea ce considerati normalitate. Orice modificare, orice abatere in afara parametrilor trebuie semnalata unui medic. Iata ce e important pentru aparatul digestiv:

Mircea Diculescu, sef sectie gastroenterologie: "Un om care stia ca are 3 scaune pe zi si brusc are un scaun la 3 zile fara o explicatie de origine alimentara trebuie sa se duca la medic."

Informatia ne spune ca exista o schimbare in comportamentul digestiv. La extrem, astfel de modificari pot sufera inclusiv prezenta unor boli grave.

Cum urinati? E un alt proces fiziologic care da informatii despre starea de sanatate. Daca se intampla mai des decat de obicei, mergeti la medic.

Metoda prin care cuplurile pot afla de eventualele anomalii ale fatului. Analiza materialului genetic feminin

Valentin Ambert, sef sectie urologie: "In al doilea rand, jetul urinar are o presiune mai scazuta, in momentul in care urineaza dureaza mai mult in timp, are si dificultati la urinare?"

De asemenea, senzatia neplacuta ca vezica ramane plina este un al motiv important sa faceti un control medical. Frecvent, astfel se diagnosticheaza in cazul barbatilor, adenomul de prostata, o tumora benigna.

La randul lor, femeile trebuie sa fie atente la fiecare menstruatie. Orice modificare in privinta cantitatii de sange, duratei ori aspectului mestruatiei trebuie sa va trimita la medic.

Fluxul mare de sange poate sa sugereze prezenta unui fibrom, o tumora benigna, dar si a polipilor uterini. Din pacate, poate fi simptom si al cancerului de endometru, mucoasa care tapeteaza uterul.

Ioan Stoian, medic primar ginecolog: "Se intervine, se biopasiaza si in cazul polipilor si hiperplaziilor endometriale pentru ca ceea ce e foarte important este sa inlaturam diagnosticul de cancer endometrial si pentru acesta e nevoie sa luam fragmente din endometru."

Examenul anatomo-patologic stabileste diagnosticul de certitudine. Nu pierdeti, deci, timpul! Este recomandarea oricarui medic, in situatiile in care remarcati modificari in functionarea propriului organism. Chiar daca nu aveti dureri!!!
 

Starea de functionare a inimii trebuie verificata frecvent. Cum putem controla factorii de risc

Starea de functionare a inimii trebuie verificata frecvent. Cum putem controla factorii de risc

Tableta

Statul pe telefon, pe întuneric, are consecințe grave asupra sănătății

Statul prelungit în fața calculatorului poate afecta grav ochii copilului

Ce trebuie să știm despre Hepatita C, boala de care suferă 600.000 de români

Cele mai cunoscute mituri despre contraceptive: "Nu vreau să mă îngraș, dați-mi niște pilule care nu îngrașă”

Andra și secretele frumuseții. Cum se ține în formă în timpul concertelor

Ce trebuie făcut pentru ca elevii să rețină informația încă din timpul orelor de curs

frig, iarna

Sfaturi foarte importante pentru sezonul rece. Ce trebuie să facem când este frig afară