Metoda simpla prin care iti dai seama daca esti dependent de alcool. Efectul pe care il are acest obicei asupra celor din jur

Ultimul update: Luni 24 Octombrie 2016 07:17
Data publicarii: Luni 19 Septembrie 2016 09:33
Categorie: CSID

In viata sociala, alcoolul este unanim acceptat. Un pahar, seara, dupa ore lungi de munca. Relaxarea e primul motiv.

Va puteti da seama daca sunteti in control sau nu excluzind consumul vreme de doua saptamani. Daca nu vi se pare o problema sa renuntati la alcool pentru o perioada, traiectoria pe care va incadrati...e cea buna. Daca va simtiti inconfortabil, e posibil sa vorbi despre dependenta.

Toleranta mica la orice fel de suferinta emotionala se traduce, ulterior, prin dependente. Spre exemplu, ce-ar putea vedea copiii dintr-o familie cu probleme? Tipete, urlete, descarcari violente.... Nimic altceva decat garda lasata jos... in fata frustrarii. Asta vor retine micutii. Si nu o modalitate prin care adultii stiu sa treaca peste un prag psihologic.

Dependentele au, asadar, radacini puternice. Trece timpul. In viata sociala, alcoolul este unanim acceptat. Un pahar seara, dupa ore lungi de munca. Doar un pahar. Relaxarea e primul motiv.

Bogdana Bursuc: ”Putem verifica daca a devenit o problema prin aceasta abilitate de a nu bea o perioada, sa vedem daca pot sa stau o saptamana sau doua fara sa imi urmez rutina”

Ce vedeta s-a facut de ras la un carnaval. A fost dusa pe brate acasa. FOTO

Daca nu vi se pare o problema sa renuntati pentru o perioada, sunteti in control. Daca apare orice disconfort in relatie cu alegerea facuta, sansele sa fi dezvoltat dependenta cresc. Dozele mici antreneaza toate lanturile metabolice ale organismului cu formula chimica a… alcoolului. Veti tolera cantitati din ce in ce mai mari.

Dincolo de zdruncinarea propriului organism, dependentul isi angreneaza toata familia in problema. Psihologii ii numesc pe cei din jur co-dependenti. De ce? Le este rusine cu problema celui in cauza si incearca sa o musamalizeze. Participa tacit la distrugere. In acest fel, dependentul de alcool nu vede nicio consecinta negativa a abuzului. Si isi continua drumul. Pentru el, e singura cale de a rezista frustrarilor.

Familia ignora...Iar victima nu cere ajutor. E un cerc inchis. Sigur, un medic si un psiholog ar avea ce sa faca. Doar daca afla despre existenta problemei.

Doi frati de 7 si 8 ani, din Botosani, gasiti inconstienti pe camp dupa ce au consumat alcool. Reactia parintilor

Doi frati de 7 si 8 ani, din Botosani, gasiti inconstienti pe camp dupa ce au consumat alcool. Reactia parintilor

pilule

Mituri privind anticoncepționalele. Când îngrașă sau devin periculoase

Adenomul de prostată, înlăturat fără medicamente ori operaţie

Detartrajul nu înlătură total riscul bolii paradontale. Ce ne recomandă medicii

Funcționarea mușchiului cardiac ne arată în ce stare sunt arterele

Risc uriaş de HPV, din cauza lipsei educaţiei sexuale. Prezervativul, recomandat de medici

Tulburările de somn devin mai grave dacă ne gândim la ele. "Ajungi să mănânci în somn"

Magda Palimariu la crio-sauna

Cum a ajutat-o terapia cu frig pe Magda Pălimariu, după un accident grav