Greseala comisa de multe persoane care au probleme cu urinatul frecvent sau in timpul noptii

Ultimul update: Luni 18 Aprilie 2016 07:15
Data publicarii: Marti 15 Martie 2016 09:49
Categorie: CSID

Simptome urinare frecvente combatute cu antiinflamatoare. O practica aleasa de multi pacienti, care ajung apoi la medicul urolog.

E drept, auto-medicatia calmeaza initial neplacerile. Totusi, in cazul unui cancer, spre exemplu, nu face decat sa amane diagnosticul precoce.

Urinatul frecvent sau in timpul noptii. Iata doua simptome care impun o vizita la specialist.

Dr. Andrei Manu Marin, medic primar urolog: "Cei mai nefericiti barbati sunt cei care se duc la operatie si nu spun medicului ca vor sa scape de urinatul in timpul noptii. Medicul il opereaza pentru ca e jetul urinar slab, prostata mare, dar pacientul in cap zice: o sa scap si de urinare din timpul noptii. De acest lucru nu va scapa pentru ca nu este de la prostata."

Urinatul in timpul noptii poate indica o problema de circulatie. Implicit, este nevoie de atentia unui cardiolog. De asemenea, obiceiul poate indica si un adenom de prostata - o tumora benigna - dar poate fi vorba si de un cancer. De aceea e nevoie de un consult la urolog si nu de anti-inflamatoare, care pot reduce, oarecum, simptomele.

Durerile de sani pot indica probleme neasteptate. Ce se intampla cand fenomenul apare la baieti

Conf. dr. Valentin Ambert, medic primar urolog: "Tratamentul pe care pacientul il primeste poate sa intarzie descoperirea bolii pentru ca pacientul se simte mai bine cu un tramtent anti-inflamator, considera ca nu mai trebuie sa vina la medic si atunci pur si simplu intarzie diagnosticul."

Si, evident, tratamentul corect. Alte simptome din acest tablou includ presiunea scazuta a jetului urinar, ori durata prelungita a urinatului.

Conf. dr. Valentin Ambert, medic primar urolog: "Exista posibilitatea sa aiba senzatia ca vezica ii ramine plina dupa ce a urinat. Este corect acest lucru pentru ca ii ramane urina in vezica."

Pe de alta parte, daca mergeti la urolog si primiti diagnosticul de adenom de prostata, controlul se face regulat din sase in sase luni.

Conf. dr. Valentin Ambert, medic primar urolog: "Marea majoritate a pacientilor cu adenom de prostata au si hipertertensiune si se recomanda tratamentul cu medicamente care scad tensiunea. Unul din medicamentele care se recomanda in adenomul de postata scade si el tensiuenea si e posibil ca pacientul sa cada din picioare."

De la 40 de ani, este bine sa faceti macar un consult urologic anual, chiar in lipsa simptomelor.

 

Secretul unei slabiri eficiente pe termen lung. Cat timp ii ia creierului sa memoreze noua greutate

Secretul unei slabiri eficiente pe termen lung. Cat timp ii ia creierului sa memoreze noua greutate

Ecografie

Medicii ne recomandă să facem, anual, trei tipuri de ecografie

Insomniile afectează dramatic sistemul imunitar. Când este necesară o vizită la medic

Cum să supravieţuim meselor de Sărbători dacă avem probleme cu inima

Cozonacul de Crăciun, la fel de gras ca felurile din carne de porc. Cum să reducem din calorii

Meniul de Sărbători al Adelei Popescu. "Iubesc să mă plictisesc"

Cât să mâncăm de Sărbători pentru ca ficatul să nu clacheze

csid

Ce se întâmplă dacă ganglionii își măresc dimensiunile