De ce este bine să facem o ecografie cardiacă măcar o dată în viață

Ultimul update: Luni 28 August 2017 19:39
Data publicarii: Joi 24 August 2017 09:41
Categorie: CSID

Malformaţiile cardiace congenitale .. uşoare, să le spunem, nu dau nici un fel de simptom, ani întregi. În cazul adulţilor, aşadar, pot fi descoperite doar întâmplător.

Din păcate, defectele celor două ventricule - camerele care asigura funcţia de pompă a inimii - cauzează, în timp, modificări severe, irecuperabile.

De aceea, insistăm pentru controale de specialitate ce includ ecografie cardiacă atât în cazul copiilor, cât şi al adulţilor din familie.

După naştere, la orice examen medical sunt verificate bătăile inimii. În unele cazuri, suflurile anormale au indicaţie de ecografie cardiacă.

Pe de altă parte, copiii care au defecte congenitale nu cresc conform standardelor sau obosesc repede în timpul suptului sau au transpiraţii reci. Şi bolile respiratorii frecvente şi severe sunt un semn de întrebare.

Țigara, aliatul principal al ridurilor și al cearcănelor

De aceea, aşa cum în timpul sarcinii ai evaluat ecografic fătul, şi după naştere inima copilului trebuie vizualizată, să ştiţi că este perfect construită.

Unele defecte din naştere pot să evolueze fără simptome dramatice, până la vârstă adultă. Iată-le pe cel mai frecvente:

Inima este împărţită, printr-un sept, în două jumătăţi. La rândul lor, cele două jumătăţi sunt împărţite în camere. Cele două camere superioare ale inimii se numesc atrii, iar cele două camere inferioare poartă numele de ventricule.

Între cele două ventricule, peretele - numit sept ventricular - poate să aibă defecte, adică orificii.

De multe ori, apare hipertensiunea pulmonară. Mai exact, cantitatea prea mare de sânge care vine din vetriculul sting în ventriculul drept şi apoi în arteră pulmonară duce la hipertensiune pulmonară.

Dr. Dan Deleanu Medic, primar cardiolog intervenţionist: ”Hipertensiunea pulmonară e una dintre cel mai dificile situaţii în cardiologia de azi, pentru că nu are tratament.”

Situaţia conduce la ciroză cardiacă. Şi de aceea, defectele ar trebuie vizulizate şi corectate cât mai devreme.

Atriile sunt cele două camere superioare ale inimii. Între ele se găseşte un perete numit sept atrial. Şi aici pot exista orificii care nu sunt normale.

Aşa apare fibrilaţia atrială, care creşte riscul de accident vascular cerebral. Aceste defecte ale adultului, din nou, pot evolua fără simptome. De aceea, dacă nu v-aţi făcut o ecografie cardiacă niciodată luaţi-o în calcul.

Aceste malformaţii se rezolva la ora actuală fără operaţie dechisă. Prin venă femurală, se introduce un cateter pînă la spaţiul din inima care trebuie corectat.

Şi, pe această cale, în interiorul inimii se desfac sisteme medicale de corecţie, un fel de umbreluţe. Procedura poate avea loc şi fără anestezie.

Cataracta, boală frecventă și în rândul tinerilor

Cataracta, boală frecventă și în rândul tinerilor

copil bolnav, cu febra

Copiii pot surzi din cauza răcelilor netratate. Când se scot amigdalele

Cum putem să înlocuim plăcere de-a fuma cu o altă stare de bine

De ce nu este recomandat să ignorăm alunițele și petele apărute pe piele

„One day check-up”, soluția care ne ajută să prevenim apariția bolilor

Cum trebuie să procedăm, dacă vrem să slăbim echilibrat

Pancreasul, prima victimă a exceselor alimentare. Cum ajunge să "dea rateuri"

unt

Cât de mult unt au voie să consume copiii. Greşeala făcută de părinţi