Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Dati o "pauza" de 4 zile alimentelor preferate si diversificati-va meniul, mai ales in post. Cum sa consumam corect fructele

Embed:

Ne aflam inca in post si daca va limitati la cereale, fructe si legume nu uitati sa mentineti diversitatea. Nu in fiecare zi aceiasi cartofi, aceleasi mere si acelasi tip de paine. Regula e valabila in cazul tuturor alimentelor de baza.

In plus, evitati sa consumati fructe seara.

Fiecare aliment ingerat are nevoie de o armata de enzime ca sa poata fi folosit sub forma de nutrienti. Odata ce duc aceasta lupta, enzimele se consume. E nevoie e timp pentru a le inlocui.

Cum folosim aceasa informatie? Orice aliment care ne place trebuie consumat la patru zile distanta. Azi mancati cartofi, repetati experienta abia dupa un asmenea interval. Regula e valabila in cazul tuturor alimentelor de baza.

mancare

Legume, fructe, cereale. Alternati-le, mai ales in perioada postului. Nu in fiecare zi acelasi mar, aceeasi paine de grau, acelasi cartof.

Orice aliment care ne place trebuie consumat la patru zile distanta. In digestia lor intra armate de enzime, care se consuma si trebuie refacute. In plus, si in privinta vegetalelor exista exces!

Dr. Amedeo Grigorean, medic primar nutritie oncologica: "Exces inseamna cura de fructe, detoxifiere cu fructe, mananc doar fructe, mananc un kilogram de fructe pe zi, total gresit. Fructe inseamna un fruct, doua, pe care le mananc in prima jumatate a zilei, intotdeuna inainte de orice aliment."

Fructele sunt alimente exceptionale daca nu abuzati de ele.

Dr. Serban Damian, nutritionist: "Excesul fructozei in alimentatie are efectul oricarui exces de carbohidrati, oricarui exces energetic."

Fructoza solicita excesiv ficatul, iar cantitati mai mari de 500 de grame zilnic pot fi sursa steatozei hepatice, adica a ficatului gras. Cat inseamna o jumatate de kilogram? Doua fructe si un fresh zilnic.

fresh de portocale

De asemenea, fructele NU se combina cu alte alimente:

Dr. Amedeo Grigorean, medic primar nutritie oncologica: "Daca eu nu-i dau voie fructului sa plece primul prin tubul digestiv, vor aparea cel putin tulburari de tip gaze. Sunt balonat de ani de zile, cum consuma fructele? Cei mai multi raspund la sfarsitul mesei, o traditie total gresita."

Alte alimente asociate fac digestia lor dificila, deci consumati fructe ca atare, intre mese. Total gresit este sa le mancati seara, pentru ca zaharul din ele energizeaza rapid, asemenea unei cafele.

In plus:

Dr. Laura Ene, medic specialist diabet si nutritive: "Mai ales consumate la masa de seara ne cresc trigliceridele peste noapte. Trigliceridele in exces sunt grasimile cere se depun pe ficat si sunt grasimile care conlucreaza cu colesterolul pentru depunerea pe vase, se transfoarma in steato-hepatita non-alcoolica, dar si in risc de accident vascular si infarct miocardic."

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 13 Aprilie 2017
Ultimele stiri
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed