Consumati maximum 300 de grame de branzeturi saptamanal. Ce ne recomanda medicii pentru o viata sanatoasa
Branzeturile nu includ urda in categoria larga de lactate grase. Aceasta poate fi mancata zilnic.Parmezanul va aduce toata doza de calciu recomandata intr-o zi, iar urda contine proteinele care se absorb cel mai usor.
Iata doua motive serioase ca sa nu ocoliti branzeturile! Insa atentie la sortimentele care trebuie consumate cu masura.
Urda si branza de vaci nu fac parte din aceeasi categorie de branzeturi compusa din telemea, cas, cascaval si sortimente cu mucegai.
Urda spre exemplu este un concentrat de proteine fara grasime. Este perfecta atat pentru copii, cat si pentru persoanele care vor sa slabeasca. Puteti consuma pana la 300 de grame zilnic.
Telemeaua, casul, cascavalul si branzeturile cu mucegai trebuie consumate cu masura. Au un continut de grasime intre 35 si 45%. Iar cantitatea maxima permisa este de 300 de grame saptamanal.
O categorie separata o constituie parmezanul. La parmezan ar trebui sa marim consumul lui, e un concentrat de calciu si ar trebui sa il folosim presarat peste mancare, in loc de sare.
E potrivit si pentru copii si gravide, care au nevoie de cantitati mari de calciu. Dar indiferent de tipul de branza, trebuie mancate cu masura daca va confruntati cu afectiunile de sezon.
Branzeturile grase se recomanda dimineata sau la pranz. Urda se poate consuma inclusiv la cina.