Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ce sunt membranele PRF, care ne ajuta sa ne refacem mai usor dupa o interventie chirurgicala la dantura

Embed:

Ati suferit o extractie dentara, o interventie chirugicala in zona orala, un implant? Atunci aflati ca vindecarea este cu 90% mai rapida cu ajutorul propriului sange.

Extractiile dentare, implantul dentar, tratamentele bolii parodontale - iata situatii care presupun interventii chirurgicale in cavitatea orala. Chiar daca va aduc beneficii, acestea sunt percepute de catre organism drept traume. Vindecarea rapida se poate obtine prin asa-numitele membrane PRF.

Dr. Dumitru Ovidiu, medic specialist implantologie orala:Membranele PRF sunt realizate din sangele pacientului, recoltat in eprubete chiar inaintea operatiei.

Dupa recoltare, sangele se centrifugheaza. Astfel, se separa plasma de asa-numitul “concentrat trombocitar”. Mai exact, compusii care dau culoarea rosie. Concentratul se transforma in membrane, care se aplica direct in plaga din cavitatea orala. Ulterior, plasma se foloseste pentru a hidrata suprafata operata.

Dr. Taner Chemal, specialist implantologie:Aceste membrane sunt bogate in proteine specifice ale pacientului, sunt foarte bogate in factori de crestere care apartin pacientului si care sunt vitali in procesele de regenerare.

In cazul unui implant dentar spre exemplu, organismul este fortat simultan sa creeze os. Osul nou format va sustine dispozitivul medical.

Dr. Dumitru Ovidiu, medic specialist implantologie orala: Aceste membrane previn infectiile post-operatorii si s-a dovedit ca au un rol osteo-inductiv, adica grabesc formarea de os.

Dr. Taner Chemal, specialist implantologie:Atunci cand facem o aditie de os, sau pur si simplu dupa o extractie, introducand acesti compusi naturali si care contin elemente din organismul pacientului, obtinem o vindecare mult, mult mai rapida.

Membranele PRF nu contin compusi chimici.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 23 Iunie 2014
Citeste mai multe despre: CSID, sanatate, implant oral, dantura sanatoasa, membrane PRF,
Ultimele stiri
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed