Alimentele inalt procesate care iti pot declansa o alergie alimentara. Simptomele pe care nu este bine sa le ignori

Ultimul update: Luni 22 Februarie 2016 07:10
Data publicarii: Marti 19 Ianuarie 2016 08:37
Categorie: CSID

Multi pacienti de varste fragede sufera de un numar mare de alergii alimentare. O explicatie ar fi expunerea, inca de la varste mici, la alimente superprocesate. Acestea perturba sistemul imunitar.

Ingestia unui aliment la care sunteti alergic nu va fi urmata neaparat de simptome. Hrana trebuie fractionata, in tubul digestiv, in molecule mici. Acestea provoaca, de fapt, alergiile. Compusii de digestie trec in sange. Abia apoi apar manifestari precum urticaria, edemul, stranutul ori criza de astm. Intervalul e de 3-4 ore, asa ca, de multe ori, testele cutanate ies negative.

Dr. Coriolan Ulmeanu, medic primar pediatru: "Alergizarea respectiva se poate exprima si sub forma reactie cutanata , uriaticarie, se poate exprima si prin dureri abdominale si prin scaun cu sange.”

Maria Spiridon, nutritionist: “Pacientii se prezinta pentru cresteri nejustificate in greutate, sau tot felul de disconforturi la consumul unor alimente asociate cu migrene, cu tranzit de intestinal dificil.”

Cele mai fidele teste, in cazul presupuselor reactii alergice la alimente, sunt cele din sange, care detecteaza imunoglobulinele specifice. Reactiile severe apar si la agresori ai sistemului imunitar. In copilarie, acestia pot perturba sistemul imun in plina formare. De aceea, in special la varste mici NU sunt recomandate alimentele inalt procesate. Frecvent, vorbim despre coloranti, conservati si indulcitori. Spre exemplu, tartrazina, colorantul galben, este unul dintre cei mai agresivi. Si colorantul rosu poate avea efecte severe.

Mare atentie la etichete daca descoperiti ca alimentele contin “acid benzoic” si “acid acetic”. Recomandarea e valabila in special pentru cei care au alergii diagnosticate la medicamente.

Tanara care a facut alergie la propria sarcina. Cum au reusit medicii sa o ajute sa duca sarcina pana la termen. FOTO

Prof dr Ioan Bradu Iamandescu, medic primar alergolog: “Un bolnav care este sensibl la aceasta clasa de antinflamatoare trebuie sa evite acesti conservanti pentru ca pot sa ii dea reactii similare cu aceste medicamente.”

Alergiile alimentare se controleaza strict cu ajutorul specialistului. Deseori, apar reactii incrucisate intre alimente.

A vrut o schimbare de look, dar s-a ales cu o fata desfigurata. Cum a ajuns sa arate aceasta tanara dupa ce si-a vopsit parul

A vrut o schimbare de look, dar s-a ales cu o fata desfigurata. Cum a ajuns sa arate aceasta tanara dupa ce si-a vopsit parul

csid

Motivele ascunse ale tusei și expectorației în exces

Poziţia greşită pe scaun poate produce ameţeli extrem de grave şi dificultăţi la mers

Cum a dat jos Cove 14 kilograme în câteva luni. Cele 3 secrete

Şniţelul, printre cele mai periculoase alimente. Întreţine foamea şi poate duce la cancer

Racii, printre cele mai sănătoase alimente. De ce sunt preferaţi în diete

Reţetele pe bază de alge care ne apără de infecţiile respiratorii

csdi piele

De ce trebuie să folosim creme pentru fotoprotecție chiar și când e înnorat