5 trucuri pentru ca alimentele sa reziste mai mult in frigider. De ce e gresit sa tinem laptele pe interiorul usii

frigider

De multe ori frunctele sau legumele se strica chiar si dupa o zi pastrate in frigider. Business Insider a trecut in revista cateva dintre "secretele" folosite de bucatari pentru a mari viata alimentelor tinute in frigider.

1. Pentru ca fructele de padure - zmeura, baca -  sa nu prinda mucegai trebuie spalate cu o cantitate mica de otet. In acest mod pot rezistat in frigider si pana la 2 saptamani.

2. Pentru ca bananele sa nu se innegreasca, inveliti coada acestora in folie de punga. Ideal ar fi ca bananele sa fie invelite separat si nu in ciorchine. In acest mod fructele se coc mai greu.

3. Pentru verdeturi este recomandat punerea radacinilor intr-un vas mic cu apa apoi invelite cu totul intr-o punga.

4. Salata trebuie uscate bine inainte de a fi stocata in frigider. Excesul de apa poate fi indepartat cu prosoape de hartie pe care lasam frunzele la scurs. Dupa care trebuie introduse in pungi sau saci vid. 

Citește și
detoxifiere
Ce spun nutritionistii despre curele de detoxifiere. Cat de periculos este consumul excesiv de sucuri din fructe
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

5.Este gresit sa tinem laptele pe usa din interiorul frigiderului. Aici temperatura oscileaza si exista riscul de a se strica mai repede. Specialistii recomanda depozitarea sa in centrul frigiderului.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Legume si fructe rezistente la frig si seceta. Cercetatorii romani pregatesc agricultura viitorului, insa au o mare problema
Legume si fructe rezistente la frig si seceta. Cercetatorii romani pregatesc agricultura viitorului, insa au o mare problema

Agricultura viitorului se bazeaza pe culturile ameliorate, altfel spus, rezistente la frig, dar si la seceta. Odata cu schimbarile climatice, legumele, fructele, dar si cerealele au de suferit.

Ce spun nutritionistii despre curele de detoxifiere. Cat de periculos este consumul excesiv de sucuri din fructe
Ce spun nutritionistii despre curele de detoxifiere. Cat de periculos este consumul excesiv de sucuri din fructe

Detoxifierea nu este nici cura de slabire, nici stil de viata. Si nu normalizeaza analizele de sange! Medicii trag acest semnal de alarma.

Consumul mare de fructe, un obicei nesanatos. Daunele ireversibile pe care le produce acidul citric
Consumul mare de fructe, un obicei nesanatos. Daunele ireversibile pe care le produce acidul citric

Consumati fructe din abundenta? Nu este un obicei tocmai sanatos, chiar daca fructele sunt esentiale in alimentatie.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.