Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Trei statuete vechi de 5.000 de ani, gasite intr-o tabara de refugiati din Slovenia. Politia a demarat o ancheta

politisti sloveni legitimeaza migranti

Trei statuete mesopotamiene, cu o vechime de mai multe mii de ani, au fost descoperite intr-un centru de inregistrare a migrantilor din Slovenia.

Sculpturile din alabastru fusesera abandonate si au fost gasite in toamna anului trecut, dar faptul a fost comunicat abia in prezent, dupa ce s-a efectuat o expertiza in cadrul Departamentului de Antichitati al Muzeului National din aceasta tara. ''Intrucat obiectele sunt autentice, potrivit muzeului, este vorba despre un caz de trafic de bunuri culturale'', a declarat, pentru AFP, un purtator de cuvant al politiei, Miran Sadl.

Un expert de la muzeul mentionat, Peter Turk, a estimat ca statuetele au 5.000 de ani si provin, probabil, dintr-un templu de pe actualul teritoriu al Siriei sau Irakului, unde prosperau la acea vreme civilizatiile sumeriene. ''Avand in vedere ca nu au niciun semn de identificare sau de inventar, credem ca provin din sapaturi arheologice ilegale'', a afirmat el, intr-o interventie la postul de radio sloven.

Cele trei obiecte de arta au fost descoperite in data de 4 noiembrie 2015, abandonate intr-un cort din Gruskovje,in apropiere de granita cu Croatia, in care erau inregistrati migranti sositi din Orientul Mijlociu.

UNESCO a denuntat, in septembrie 2015, jafurile ''la scara industriala'' comise in siturile arheologice din Siria si Irak in scopul finantarii gruparilor jihadiste.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 4 Martie 2016
Citeste mai multe despre: statuete, Slovenia, refugiati, sit arheologic, UNESCO, furt, migranti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed