Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Romanii au salvat cateva sute de migranti folosind o "banana". FOTO si VIDEO cu operatiunea politistilor de frontiera

Embed:

Intr-o singura zi, politistii de frontiera romani care actioneaza in Mediterana au salvat aproape 400 de refugiati la inec.

Imaginile furnizate de Politia de Frontiera arata ca agentii romani de pe nava „Stefan cel Mare: au folosit un dispoziiv plutitor foarte asemanator cu „banana” de pe Litoralul nostru pentru a-i transporta pe migrantii care riscau sa se inece. In cadrul misiunilor desfasurate pana acum politistii de frontiera romani au salvat, transbordat si transportat, in baza solicitarilor Centrului de Coordonare al Operatiunii Frontex, 876 migranti, care se aflau in pericol pe ambarcatiuni de mici dimensiuni si supraaglomerate ce navigau in Marea Mediterana.

operatiune de salavare a refugiatilor in Mediterana - Politia de Frontiera

Potrivit Politiei de Frontiera, "In data de 28 martie 2016, nava MAI 0201 "Stefan cel Mare", aflata in misiune de patrulare, in cadrul Operatiunii Maritime Comune EPN TRITON 2016 coordonata de Agentia FRONTEX a primit o solicitare din partea MRCC Rome (Centrul Maritim de Coordonare) sa intervina pentru salvarea mai multor migranti care se aflau in pericol de inec in apele internationale ale Marii Mediterane.

Politistii de frontiera romani au declansat misiunea de salvare pe mare, deplasandu-se la locul indicat, unde au identificat mai multe ambarcatiuni gonflabile pe care se aflau sute de persoane.
In urma evaluarii situatiei de la fata locului (supraaglomerarea barcilor si riscul iminent de a se scufunda), politistii de frontiera romani au transferat la bordul navei Garzii de Coasta 381 persoane (copii, femei si barbati). Au fost efectuate procedurile specifice in astfel de cazuri la bordul navei (triere si evaluare medicala), ocazie cu care au stabilit ca imigrantii erau deshidratati, fapt pentru care le-au oferit asistenta, primul ajutor si mancare.

Persoanele in cauza au fost transportate in portul Trapani si predate autoritatilor italiene, pentru efectuarea procedurilor specifice.Participarea la actiune s-a desfasurat alaturi de autoritatile italiene si celelalte forte angrenate in operatiunea Frontex TRITON 2016.

De la inceputul operatiunii TRITON 2016, in baza solicitarilor Centrului de Coordonare al Operatiunii Frontex, politistii de frontiera romani de pe nava Stefan cel Mare au salvat, transbordat si transportat alti 495 migranti care se aflau pe ambarcatiuni ce navigau in Marea Mediterana si care, ulterior, au fost predati autoritatilor italiene pentru efectuarea formalitatilor specifice.

Foto si video: Politia de frontiera
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 30 Martie 2016
  • operatiune de salavare a refugiatilor in Mediterana - Politia de Frontiera
  • operatiune de salavare a refugiatilor in Mediterana - Politia de Frontiera
  • operatiune de salavare a refugiatilor in Mediterana - Politia de Frontiera
  • operatiune de salavare a refugiatilor in Mediterana - Politia de Frontiera
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed