Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Refugiatii din Cardiff, obligati sa poarte bratari colorate ca sa primeasca mancare gratuit. Masura a fost anulata

refugiat

O firma din Marea Britanie care administreaza un centru de solicitanti de azil in Cardiff a anuntat ca a pus capat unei controversate masuri ce-i obliga pe migranti sa poarte o bratara rosie pentru a putea beneficia de un ajutor alimentar.

Firma, denumita Clearsprings, subcontractoare a Ministerului britanic de Interne, introdusese masura in mai 2015. Refugiatii, pentru a putea beneficia de mese gratuite, trebuia sa poarte o bratara rosie din plastic, potrivit unei fotografii publicate de cotidianul The Guardian, care a dezvaluit cazul.

''Bratarile sunt considerate drept unul dintre mijloacele cele mai sigure si mai eficiente pentru acordarea de ajutor alimentar persoanelor corespunzatoare'', a explicat societatea intr-un comunicat trimis agentiei franceze de presa.

Cu toate acestea, Clearsprings a decis ''sa inceteze utilizarea bratarilor incepand de luni 25 ianuarie'', potrivit comunicatului.

Anuntul a fost facut in timp polemica a inceput sa ia amploare in legatura cu respectiva masura, criticata de catre organizatiile de ajutor pentru refugiati si de catre alesi locali, care au denuntat stigmatizarea migrantilor. Chestiunea urmeaza sa fie evocata luni in Parlamentul de la Westminster.

Masura ''aminteste de regimul nazist, cand oamenii erau fortati sa poate steaua lui David'', a declarat Hannah Wharf, responsabila din cadrul Consiliului galez al refugiatilor (WRC), apreciind cazul drept ''revoltator''.

Intervievat de The Guardian, un refugiat in varsta de 36 de ani, Eric Ngalle, a povestit ca migrantii care purtau bratara erau victimele unor declaratii cu caracter rasist. ''Uneori, oamenii aflati in masini ne vedeau bratarile, claxonau si strigau 'Du-te in tara ta !' '', a afirmat refugiatul. ''Daca o scoteai de la incheietura mainii, nu mai puteai s-o pui. Daca voiai sa mananci, trebuia s-o porti tot timpul'', a adaugat el.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 27 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: cardiff, refugiati, criza, bratara,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed