Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Refugiatii blocati la granita Greciei au ridicat baraje in nordul tarii. Gesturile disperate la care au recurs

migranti Idomeni

Cateva sute de refugiati au blocat miercuri seara, in nordul Greciei, traficul rutier spre si provenind din Macedonia, cerand redeschiderea rutei Balcanilor, a informat o sursa din cadrul politiei, citata de AFP.

Blocarea traficului in vecinatatea localitatii Polykastro, la 25 de kilometri de granita, a alimentat in cursul serii tensiunile cu soferii autoturismelor si camioanelor blocate, potrivit canalelor de televiziune din Grecia.

In apropierea barajelor au fost desfasurate forte de politie, fara sa imprastie protestatarii. Unii dintre acestia si-au instalat corturi pe carosabil, iar altii s-au intins pe asfalt in fata vehiculelor care incercau sa inainteze, informteaza Agerpres.

Veniti in cursul zilei de la un centru de primire din regiune, protestatarii au invadat autostrada care face legatura intre orasul Salonic si frontiera, dar si alte drumuri secundare de acces.

Reprezentanti ai acestor manifestanti au afirmat ca vor sa ramana la fata locului pana la redeschiderea granitei cu Macedonia, pentru a-si putea continua drumul spre Europa Occidentala.

Aproape 50.000 de migranti si refugiati sunt blocati in Grecia de la inchiderea la sfarsitul lui februarie a rutei Balcanilor, decizie adoptata de Austria si tari limitrofe. Potrivit statutului lor, ei pot fi expulzati ca migranti economici, integrati planurilor europene de repartizare in Europa sau pot solicita azil in Grecia.

Sorta lor este distincta de a refugiatilor sositi incepand de la sfarsitul saptamanii trecute, care, in baza unui acord incheiat pe 18 martie intre Turcia si UE, pot fi trimisi inapoi in Turcia chiar daca sunt solicitanti de azil sirieni.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 23 Martie 2016
Citeste mai multe despre: migranti, Grecia, Macedonia, autostrada, trafic, blocat, corturi,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed