Ads by INTERNET PROTV

"Nu mai veniti in Europa!". Presedintele Consiliului European le cere migrantilor sa nu isi mai puna in pericol vietile

migranti

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a lansat joi un apel catre migrantii economici sa nu mai vina in Europa, in finalul unei intrevederi la Atena cu premierul elen Alexis Tsipras, relateaza France Presse.

"Vreau sa fac un apel catre toti migrantii economici, de oriunde ar veni ei, sa nu mai vina in Europa, sa nu le dea crezare traficantilor, sa nu-si mai puna in pericol vietile si banii", a declarat Tusk intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

El a avertizat de asemenea ca "nici Grecia si nicio alta tara europeana nu pot continua sa fie tari de tranzit". "Reglementarile Schengen vor fi aplicate din nou", a spus Donald Tusk.

Miercuri, Tusk afirmase in timpul vizitei la tabara de refugiati din Dobova, in Slovenia, ca o revenire la dispozitiile zonei Schengen, inclusiv controale riguroase la frontierele externe, reprezinta o conditie "prealabila" la rezolvarea crizei migrantilor.

Actiunile "unilaterale" ale unor tari membre ale UE "pot afecta solidaritatea" in cadrul blocului comunitar, a mai spus presedintele Consiliului European intr-o conferinta de presa comuna cu primul ministru elen.

"Deciziile unilaterale fara o coordonare prealabila, chiar daca sunt de inteles in context national, pot afecta spiritul european de solidaritate", a declarat Tusk, referindu-se la restrictiile impuse recent de anumite tari europene numarului de migranti autorizati sa intre pe teritoriul lor.

Grecia a protestat in mod repetat impotriva deciziilor "unilaterale", in special impotriva Austriei saptamana trecuta, ceea ce a provocat blocarea a mii de refugiati la granita sa de nord cu Macedonia.

Macedonia este prima tara pe ruta balcanica, la care recurg refugiatii pentru a-si continua drumul spre tarile din nordul Europei.

Tusk a sosit joi dimineata la Atena in cadrul unui turneu in tarile balcanice, aflate in prima linie a afluxului de migranti. El urmeaza sa se deplaseze joi dupa-amiaza la Ankara pentru a-l convinge pe premierul turc Ahmet Davutoglu sa contribuie la reducerea numarului de migranti ce sosesc in Europa via Grecia.

Acest turneu intervine cu patru zile inaintea summitului crucial UE-Turcia la Bruxelles in acest dosar.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 3 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Consiliul Europei, Donald Tusk, migranti, Schengen,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed