Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Planul UE de 1 miliard de euro pentru a face fata puhoiului de migranti. Refugiat: Fratii mei au fost ucisi in bombardamente

Embed:

Comisia Europeana a propus un ajutor umanitar pentru tarile membre, si in special pentru Grecia, pentru a face fata puhoiului de migranti.

Ar fi vorba de 300 de milioane de euro in 2016 si 700 de milioane, in urmatorii trei ani. Este o premiera absoluta cand se vorbeste despre ajutor umanitar nu doar pentru tari sarace din afara blocului comunitar, ci chiar pentru membri ai Uniuniii Europene.

Guvernul grec spune ca are nevoie de aproape o jumatate de miliard de euro pentru a putea organiza primirea a 100.000 de refugiati. 7-8.000 sunt blocati la frontiera cu Macedonia.

"Aceasta este calea ferata internationala intre Grecia si Macedonia. Dupa cum vedeti, numerosi oameni asteapta aici. Politia greaca ii opreste sa mearga mai departe, spre granita aflata cam la 150 de metri de aici", a relatat Danny Savage, BBC News.

Dincolo de frontiera, in spatele barierei metalice, sunt mobilizate trupe macedonene, gata sa intervina, daca imigrantii incearca sa forteze trecerea.

Refugiat: "Vom asteptat cat timp este nevoie, dar trebuie sa mergem mai departe. Eu mi-am pierdut casa, fratii mei au fost omorati in bombardamente".

Deschideti portile, scandeaza oamenii. Deocamdata sunt pasnici, dar zilele trecute au incercat sa doboare gardul de sarma ghimpata.

Anul trecut, zilnic, treceau cu miile pe acolo. Dar Macedonia, si alte tari din Balcani si Europa centrala, au decis sa puna stavila puhoiului de migranti. Doar 580 mai sunt lasati sa traverseze, in fiecare zi, frontiera.

"Aici, oamenii stau la coada pentru a obtine un document de tranzit, care sa le permita sa intre in Macedonia. Cozile sunt cu adevarat imense. Apar des certuri si incaierari. Dar aceste cozi reprezinta, probabil singura speranta pentru cei aflati in tabara, acum", a relatat John Sparks, Sky News.

Pe de alta parte, comandantul fortelor NATO din Europa a declarat ca Moscova si Damascul folosesc in mod deliberat potopul refugiatilor sirieni pe post de "arma" pentru a destabiliza Europa.

Audiat de comisia militara a Senatului american, generalul Breedlove s-a referit la bombardamente fara discernamant, care terorizeaza populatia civila din Siria si o forteaza sa aleaga drumul pribegiei. In plus, a avertizat generalul american, printre refugiati se amesteca si jihadisti ai Statului Islamic.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 2 Martie 2016
Citeste mai multe despre: migranti, refugiati, europa, grecia, plan ue,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed