Planul UE de 1 miliard de euro pentru a face fata puhoiului de migranti. Refugiat: Fratii mei au fost ucisi in bombardamente

×
Codul embed a fost copiat

Comisia Europeana a propus un ajutor umanitar pentru tarile membre, si in special pentru Grecia, pentru a face fata puhoiului de migranti.

Ar fi vorba de 300 de milioane de euro in 2016 si 700 de milioane, in urmatorii trei ani. Este o premiera absoluta cand se vorbeste despre ajutor umanitar nu doar pentru tari sarace din afara blocului comunitar, ci chiar pentru membri ai Uniuniii Europene.

Guvernul grec spune ca are nevoie de aproape o jumatate de miliard de euro pentru a putea organiza primirea a 100.000 de refugiati. 7-8.000 sunt blocati la frontiera cu Macedonia.

"Aceasta este calea ferata internationala intre Grecia si Macedonia. Dupa cum vedeti, numerosi oameni asteapta aici. Politia greaca ii opreste sa mearga mai departe, spre granita aflata cam la 150 de metri de aici", a relatat Danny Savage, BBC News.

Dincolo de frontiera, in spatele barierei metalice, sunt mobilizate trupe macedonene, gata sa intervina, daca imigrantii incearca sa forteze trecerea.

Citește și
Angela Merkel
Angela Merkel nu respinge primirea mai multor migranti in UE. "Bunastarea si conditiile noastre de viata ne permit"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Refugiat: "Vom asteptat cat timp este nevoie, dar trebuie sa mergem mai departe. Eu mi-am pierdut casa, fratii mei au fost omorati in bombardamente".

Deschideti portile, scandeaza oamenii. Deocamdata sunt pasnici, dar zilele trecute au incercat sa doboare gardul de sarma ghimpata.

Anul trecut, zilnic, treceau cu miile pe acolo. Dar Macedonia, si alte tari din Balcani si Europa centrala, au decis sa puna stavila puhoiului de migranti. Doar 580 mai sunt lasati sa traverseze, in fiecare zi, frontiera.

"Aici, oamenii stau la coada pentru a obtine un document de tranzit, care sa le permita sa intre in Macedonia. Cozile sunt cu adevarat imense. Apar des certuri si incaierari. Dar aceste cozi reprezinta, probabil singura speranta pentru cei aflati in tabara, acum", a relatat John Sparks, Sky News.

Pe de alta parte, comandantul fortelor NATO din Europa a declarat ca Moscova si Damascul folosesc in mod deliberat potopul refugiatilor sirieni pe post de "arma" pentru a destabiliza Europa.

Audiat de comisia militara a Senatului american, generalul Breedlove s-a referit la bombardamente fara discernamant, care terorizeaza populatia civila din Siria si o forteaza sa aleaga drumul pribegiei. In plus, a avertizat generalul american, printre refugiati se amesteca si jihadisti ai Statului Islamic.
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Seful fortelor NATO in Europa: Criza refugiatilor, arma pentru teroristi si pentru Rusia.
Seful fortelor NATO in Europa: Criza refugiatilor, arma pentru teroristi si pentru Rusia. "ISIS se raspandeste ca un cancer"

Valurile de migranti care se abat spre Europa mascheaza teroristi si servesc interesele Kremlinului, afirma cel mai important comandant militar al Aliantei Nord-Atlantice.

Angela Merkel nu respinge primirea mai multor migranti in UE.
Angela Merkel nu respinge primirea mai multor migranti in UE. "Bunastarea si conditiile noastre de viata ne permit"

Uniunea Europeana nu a primit foarte multi refugiati, daca avem in vedere posibilitatile ei financiare si numarul de locuitori, a apreciat cancelarul german Angela Merkel intr-un interviu publicat luni de editia online a cotidianului Sudwest Presse.

Scene de cosmar in
Scene de cosmar in "jungla din Calais". Gestul extrem la care a recurs o refugiata insarcinata pentru a nu fi evacuata

Scene de razboi desfasurate in "jungla din Calais". Politistii francezi au folosit gaze lacrimogene impotriva imigrantilor din Calais, pe care vor sa ii evacueze din "Jungla".

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.