Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

O noua tragedie in Marea Egee. Trei barci s-au scufundat, iar cel putin 44 de imigranti au murit

naufragiu - dosar

Paza de coasta elena a recuperat trupurile a inca 29 de migranti morti in trei naufragii succesive ce au avut loc vineri in largul insulelor grecesti din Marea Egee, bilantul inca provizoriu al tragediei ajungand la 44 de morti, transmite AFP.

In primul naufragiu, survenit in jurul orei 00:30 GMT, sase copii si o femeie si-au pierdut viata, in timp ce 48 de persoane au reusit sa ajunga tefere pe coastele insulei Farmakonissi dupa ce vasul lor a esuat, a indicat politia portuara.

Cateva ore mai tarziu, o alta ambarcatiune s-a rasturnat in largul insulei Kalolimnos, paza de coasta recuperand corpurile neinsufletite a 34 de persoane, printre care 11 copii si 16 femei. Cautarile continua in zona, supravietuitorii, in numar de 26, declarand ca la bord se aflau mai multe zeci de persoane.

Potrivit agentiei de presa Dogan, paza de coasta turca a recuperat trupurile a trei copii dupa un al treilea naufragiu, in largul orasului Didim.

Aceasta serie neagra este una dintre cele mai tragice din ultimul an ale afluxului de refugiati care se imbarca pe coastele Turciei pentru a ajunge pe insulele grecesti.

Autoritatile elene si organizatiile umanitare avertizeaza de mai multe saptamani asupra riscului crescut al acestor traversari in conditiile iernii.

Chiar inainte de anuntarea celui mai recent bilant al zilei de vineri, Organizatia Internationala pentru Migratii (OIM) a indicat un numar 'record de victime dintre migranti si refugiati in Mediterana in ianuarie 2016, comparativ cu aceeasi luna din 2015 si 2014'.

Cifra indicata, de 119 morti, este 'mai ridicata decat numarul total al victimelor in ianuarie 2015 (82 de morti) si in ianuarie 2014 (12)'.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 22 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: imigranti, refugiati, tragedie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed