Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Mii de persoane au manifestat in mai multe orase europene in favoarea imigrantilor, dupa acordul UE-Turcia

proteste migranti

Mii de persoane au manifestat sambata in semn de sustinere a imigrantilor in mai multe orase europene, la o zi dupa acordul intre UE si Turcia menit a pune capat celei mai grave crize migratorii de pe continent dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Manifestatiile s-au concentrat la Londra, Atena, Viena, Barcelona, Amsterdam si in numeroase orase din Elvetia.

Acordul prevede trimiterea spre Turcia a tuturor noilor imigranti care vor ajunge incepand de duminica in Grecia, inclusiv solicitanti de azil precum sirienii care fug de razboi.

In fata protestelor aparatorilor drepturilor refugiatilor, UE a promis ca fiecare solicitant de azil vizat va avea dreptul la o analiza individualizata si va putea face apel fata de expulzarea sa.

Pentru fiecare sirian expulzat, UE s-a angajat sa 'reinstaleze' pe teritoriul sau un sirian direct din Turcia, in limita a 72.000 de locuri.

proteste migranti

In pofida acestor ajustari, aproximativ 4.000 de persoane au manifestat la Londra scandand slogane precum 'refugiatii sunt bineveniti aici'.

proteste migranti

Aproximativ 1.500 de persoane, conform politiei, sau 3.000, conform presei, au manifestat la Atena, intre care numerosi refugiati afgani, in special femei si copii, veniti din centre de primire instalate la marginea capitalei elene.

"Deschideti frontierele" sau "Suntem oameni, avem drepturi" au scandat manifestantii, care au raspuns la apelul organizatiilor de stanga si anti-rasiste si au defilat pana la sediul Comisiei Europene.

proteste migranti

"Cerem guvernului grec sa nu se mai alinieze politicii anti-refugiati a UE", a declarat activistul pro-imigranti Thanassis Kourkoulas.

La Geneva, peste 600 de persoane au defilat zgomotos in centrul orasului pentru 'dreptul de a ramane', cu ocazia zilei nationale.

proteste migranti

Manifestantii s-au oprit in fata Consulatului Frantei la Geneva si au scandat 'Franta expulzeaza, comite brutalitati si asasinate'.

Vorbitorii au criticat politica Frantei in privinta taberei de imigranti de la Calais, partial destructurata.

proteste migranti
proteste migranti
proteste migranti


 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 20 Martie 2016
Citeste mai multe despre: protest, migranti, acord ue, turcia,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed