Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Die Welt: UE va avea o procedura "turbo", de azil, pentru a primi mai multi refugiati sirieni. Care va fi criteriul principal

tabara de refugiati Idomeni

Uniunea Europeana pregateste noi reguli pentru solicitantii de azil, care sa permita admiterea unui numar mare de migranti din Siria. Regulile se vor aplica si tarii noastre.

Expertii Uniunii Europene lucreaza la o o procedura de azil „turbo” care sa permita „absorbtia unor contingente mari de refugiati din Turcia”, afirma cotidianul german Die Welt, citand surse de la varful UE. Mai precis, este vorba de noi reguli, care sa le inlocuiasca pe cele elaborate de Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR).

Citeste si: Ce le ofera refugiatilor fiecare dintre tarile Europei. De la cazare in puscarie la ajutor de 1.100 de euro pe luna

Procedurile UNCHR nu permit relocarea a mai mult de 50.000 de migranti sirieni anual, or acordul intre UE si Turcia prevede un numar mult mai mare. De aceea, reprezentantii statelor membre ale Uniunii vor incepe luni sa negocieze detaliile tehnice ale noilor reguli pentru azilanti.

In cadrul procedurii „turbo”, principalul criteriu pentru admiterea refugiatilor ar fi cel al riscului pe care il prezinta pentru siguranta UE. Conform informatiilor Die Welt, vor fi favorizati cei care au deja un act de identitate valabil. Ulterior, refugiatii admisi pe baza acestei proceduri vor putea fi verificati mai amanuntit, pe baza unor interviuri mai ample.
 

 

Sursa: welt.de, Data publicarii: 13 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed