Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Avertisment ONU privind un nou exod catre Europa. Tara din care ar putea veni urmatorul val de refugiati

refugiati Idomeni

ONU a indicat miercuri ca nu a primit decat 15% din fondurile cerute pentru criza umanitara din Irak si a avertizat in legatura cu ''un exod'' de irakieni catre tarile vecine si Europa daca ajutorul nu creste rapid, relateaza AFP.

''Mecanismul declansator'' inainte de o deplasare importanta de populatie ''survine atunci cand nu mai exista ajutor umanitar de baza'', a declarat miercuri la Geneva directorul de operatiuni al Biroului de coordonare pentru afaceri umanitare al ONU (Ocha), John Ging, la intoarcerea din Irak.

''In timpul crizei siriene, am vazut aceasta in lunile care au precedat exodul foarte mare. Autoritatile de la Bagdad si de la Erbil au insistat sa-mi spuna ca este nevoie urgent de furnizarea unui ajutor umanitar vital, deoarece altfel ne vom confrunta cu un exod si mai important'', a avertizat Ging.

Oficialul ONU a cerut ''sa se traga invataminte din criza siriana ca sa nu se repete deplasarile de populatii'' ca in Siria, relevand faptul ca irakienii reprezinta deja 16 % - dupa sirieni si afgani - dintre migrantii care sosesc in prezent in Europa.

La intoarcerea din Irak, unde s-a intalnit recent indeosebi cu reprezentanti ai guvernului si ai Kurdistanului irakian, Ging a explicat ca ''toata lumea a insistat sa spuna ca exista un risc real si enorm'' pentru ca acest procent ''sa scada foarte rapid''.

Zeci de milioane de persoane au nevoie in prezent de ajutor umanitar in Irak, potrivit ONU, care acorda asistenta doar pentru o parte din aceasta populatie. In 2016, ONU a primit numai 15% din cele 770 milioane de euro cerute pentru a acorda asistenta celor 7,3 milioane de irakieni.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 23 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Irak, exod, refugiati, ONU,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed