TRAGEDIE IN PARIS. Atacatorul si 4 ostatici, ucisi in asaltul de la supermarket. 4 oameni in stare grava, complicele a fugit

×
Codul embed a fost copiat

Cel putin patru ostatici au fost ucisi in cursul interventiei fortelor de ordine in magazinul evreisc din Paris. Autorului luarii de ostatici a fost ucis iar complicele sau a fugit.

Urmariti acest subiect si pe Twitter

SUMARUL EVENIMENTELOR
-►Cel putin patru ostatici au fost ucisi in cursul interventiei fortelor de ordine in magazinul evreisc din Paris. Mai multi politisti au fost raniti in operatiune.
-►Coulibaly, autorul luarii de ostatici de la magazinul evreiesc, facea parte din grupul Stat Islamic si s-a sincronizat cu teroristii de la Charlie Hebdo
-►Coulibaly, care e si presupusul criminal al politistei omorate in zona Montrouge, a fost ucis in timpul asaltului.
-►Complicele sau, islamista Hayat Boumeddiene, a reusit sa fuga in timpul interventiei politiei

FILMUL EVENIMENTELOR

Ora 22:20 Televiziunea France 2 a publicat imagini exclusive cu asaltul trupelor antitero asupra magazinului evreiesc din Paris in care teroristul Amedy Coulibaly a luat mai multi ostatici.

Citește și
Dammartin
TEROARE IN FRANTA. Fratii Kouachi au fost UCISI dupa doua zile de calvar. Au dezvaluit inainte de a muri cine i-a finantat
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”


Charlie Hebdo - Les images de l'assaut de la... by francetvinfo


Prise d'otage porte de Vincennes : des blessés... by leparisien

Ora 22:10 Premierul francez Manuel Valls a declarat vineri seara la postul TF1 ca "presedintele republicii a luat decizia ca trupele speciale sa dea un asalt simultan" pentru anihilarea fratilor Saïd si Chérif Kouachdar si a lui Amedy Coulibaly.

Ora 22:00 Ziarul Le Monde publica in editia online fotografii cu Amedy Coulibaly si complicea sa, Hayat Boumeddien, in timp ce invatau sa traga cu arma si arbaleta in 2010, in Cantal, sud-estul Frantei, cand  l-au vizitat pe jihadistul Djamel Beghal. De origine franco algerian, Beghal este un terorist condamnat in 2005 la 10 ani de inchisoare pentru ca planuia un atentat la Ambasada Statelor Unite de la Paris.

Ora 21:30 Conform ziarului Le Figaro, care citeaza AFP, politistii l-au putut asculta pe Amedy Coulibaly in timpul luarii de ostatici datorita unui telefon care nu a fost inchis bine. Amedy ar fi sunat pe un apropiat din magazinul evreiesc din zona Vincennes unde luase ostatici insa nu a inchis bine telefonul astfel ca politistii s-au pus la curent cu situatia din interior.

Ora 21:00 Franta a facut fata atacurilor teroriste si suntem mandri de eficienta fortelor de ordine, a declarat, vineri seara, presedintele Francois Hollande.

Ora 21:00 Amedy Coulibaly afirma, intr-o inregistrare, ca s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo si ca face parte din grupul terorist Stat Islamic. In timpul luarii de ostatici, Amedy Coulibaly a sunat la postul BFMTV si a declarat ca s-a sincronizat cu fratii Cherif si Said Kouachi, care au comis atacul contra revistei Charlie Hebdo. De asemenea, Amedy Coulibaly a declarat ca facea parte din reteaua terorista Stat Islamic in Irak si Siria.



Ora 20:30 Potrivit postului BFM TV, fortele de ordine au ascutat printr-un telefon tot ceea ce se intampla inauntrul supermarketului unde se aflau ostaticii.

Ora 20:20 Un complice al autorului luarii de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris, cel mai probabil islamista Hayat Boumeddiene, a reusit sa fuga in timpul interventiei politiei, afirma surse citate de CNN.

Ora 20:10 Mai multi politisti au fost raniti in interventia la magazinul evreiesc din Paris unde avea loc o luare de ostatici, anunta surse din cadrul serviciilor de securitate franceze, citate de CNN.

Ora 20:00 "Parisul este Charlie", acesta este mesajul afisat in aceasta seara pe Arcul de Triumf.

 

Ora 19:40 Imaginile din timpul asaltului:

Ora 19:20 

Alte patru persoane sunt in stare critica in urma asaltului, anunta AFP, citand surse din politie.

Ora 19:05 Veste de cosmar confirmata de Reuters din surse din politie: 4 ostatici au fost ucisi.

Nu se stie cu certitudine daca ostaticii au fost omorati de terorist sau de fortele de ordine.

Autorul luarii de ostatici a fost neutralizat de politie.

Ora 18:50 AFP confirma pe Twitter, citand surse din politie, ca atacatorul a fost ucis. Nu se specifica insa nimic despre Hayat Boumeddiene, tanara care l-ar fi ajutat.

Ora 18:18 Fortele speciale franceze au lansat asaltul in piata evreiasca din Paris, unde este o luare de ostatici. Cei cinci ostatici care erau retinuti de doi islamisti au fost eliberati.

Potrivit CBS NEWS, teroristul a fost omorat in timpul atacului pentru eliberarea ostaticilor.

 Ora 17:39 Potrivit AP, Amedy Coulibaly ar fi amenintat ca daca politia intra peste fratii Kouachi va deschide focul in bacanie. Intre timp, pe Twitter au aparut imagini cu persoanele care au fost evacuate din magazin.

Ora 17:23 Potrivit unor surse citate de Le Monde, Amedi nu purta niciodata un telefon mobil la el pentru a evita orice posibilitate de localizare a sa.

Amedi Coulibaly, autorul luarii de ostatici de la Porte de Vincennes, suspectat ca ar fi omorat o politista cu o zi in urma, s-ar fi intalnit in iulie 2009 cu Nicolas Sarkozy.

Ora 17:20 O parte din periferia Parisului a fost inchisa, iar parintii elevilor de la liceul aflat in apropiere de locul luarii de ostatici au fost anuntati ca pot sa mearga sa ii ia acasa de la scoala. Zona a fost securizata de politisti.

Ora 16:35 Autorul luarii de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca fortele franceze sa inceteze operatiunea de la Dammartin-en-Goële si fratii Kouachi, suspectati in cazul masacrului de la redactia Charlie Hebdo, sa fie lasati sa plece, potrivit unor anchetatori citati de RTL.fr.

Amedy Coulibaly a precizat ca, daca politia nu se conformeaza cerintelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coser de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a confirmat anterior ca autorii luarii de ostatici sunt fratii Kouachi.

"O interventie este in curs si este menita sa-i neutralizeze pe autorii atentatului comis in urma cu doua zile", a declarat Bernard Cazeneuve intr-o reuniune cu prefectii, la Paris.

Ora 16:33 Situatie este tot mai tensionata la Paris. Doi tineri aflati pe un scuter au fost opriti de politisti sub amenintarea armei. Acestia se aflau in zona magazinului.

Ora 16:25 Ministerul de Interne francez a anuntat ca a fost o alarma falsa in Piata Trocadero.

Ora 16:12  Un nou incident armat ar fi avut loc langa Piata Trocadero, in apropiere de Turnul Eiffel. Zona a fost evacuata.

Imagini cu momentul in care un barbat este retinut in apropiere de magazin:


VIDÉO EXCLUSIVE - Les images de l'arrestation... by Europe1fr

Ora 16:09 IMAGINI LIVE din Paris, de langa cladirea unde au fost luati ostatici noi:

 Ora 15:50 Toata strada a fost evacuata, iar soferii au fost nevoiti sa isi abandoneze masinile si sa se indeparteze de zona in care se afla bacania.

Ora 15:45  Doi islamisti - un barbat si o femeie - sunt cautati de autoritatile franceze dupa atacul comis joi, la Paris, soldat cu moartea unei politiste, relateaza Le Figaro.

Autoritatile franceze au difuzat semnalmentele celor doi suspecti. Este vorba de Amedy Coulibaly, un islamist de 32 de ani, care a deschis focul, joi, in zona Montrouge din Paris, omorand o politista.

Autorul atacului ar fi fost ajutat de o tanara de 26 de ani, Hayat Boumeddiene.

Amedy Coulibaly este si principalul suspect in luarea de ostatici din Paris.

"Cei doi suspecti sunt inarmati si periculosi; sunt dati in urmarire pentru omor calificat si pentru activitati teroriste", a comunicat Parchetul din Paris.

French police name Kosher store hostage takers as Amedy Coulibaly and Hayat Boumeddiene http://t.co/wumDAbb2iI pic.twitter.com/SHQVUAALIk

Ora 15:25 Presedintele François Hollande i-a cerut ministrului de Interne Bernard Cazeneuve sa se deplaseze la locul atacului.

Ora 15:19 Cel putin doi ostatici ar fi fost ucisi.

Ora 15:15 Angajatii de la cladirile din jurul bacaniei au ramas blocati in cladiri, nimeni nu are voie sa iasa. Pe strazile din jur doar politistii au voie.

Ora 15:10 Postul tv M6 anunta ca barbatul intentiona sa atace sediul unei televiziuni situat in sudul Parisului.

Suspectul are antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins având o armă automată de tip Kalaşnikov.

Ora 15:07 Potrivit Le Figaro, barbatul a luat 5 ostatici in bacanie. "Stiti foarte bine cine sunt", le-a strigat acesta politistilor.

Ora 15:02 Politistii au incercuit bacania in care se afla atacatorul.

Ora 14:58 Conform Le Figaro, citat de Mediafax, barbatul era inarmat cu două mitraliere, a precizat un delegat al sindicatului Unitatea SGP FO, Rocco Contendo.

Potrivit unui reprezentant al sindicatului Alliance, barbatul a ranit doua persoane, dupa care s-a baricadat in magazin.

Un reprezentant al Partidului de stanga, Raquel Garrido, a scris despre acest incident armat pe Twitter: "Agitatie la Porte de Vincennes. Politisti cu veste antiglont evacueaza pe toata lumea. Operatiune in curs".

Ora 14:50 Prima imagine de la fata locului. Mai multe masini de politie au ajuns in zona.

Ora 14:35 Conform The Telegraph, barbatul a tras focuri de arma intr-o bacanie din Porte de Vincennes, oras aflat in estul Parisului, iar o persoana a fost ranita. Apoi, agresorul a luat un ostatic.

 

Barbatul a fost identificat

"Suspectul a fost identificat. Doua interpelari au avut loc in anturajul sau foarte apropiat", au declarat aceste surse.

Ministrul francez de Interne a anuntat anterior progrese in ancheta deschisa asupra acestui atac armat, soldat cu un mort si un ranit grav, la o zi dupa atentatul de la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo.

Ancheta a fost incredintata brigazii antiteroriste, a anuntat joi Parchetul din Paris.

"Decizia a fost luata in contextul actual, dupa atacul soldat cu 12 morti la sediul revistei Charlie Hebdo", preciza Parchetul.

O politista de aproximativ 20 de ani a fost ucisa joi dimineata, intr-un incident armat produs in regiunea Paris, in zona Montrouge. Autorul atacului era cautat de politie.

Autoritatile nu stabilisera, joi, daca exista vreo legatura intre acest atac si atentatul produs miercuri la redactia Charlie Hebdo.

Le Point: Autorul atacului din Montrouge si fratii Kouachi fac parte din aceeasi filiera jihadista

Autorul atacului comis joi in Montrouge si fratii Cherif si Said Kouachi se cunosc si fac parte toti trei din aceeasi filiera jihadista Buttes-Chaumont, afirma Le Point.

Cherif Kouachi a facut parte din "filiera Buttes-Chaumont". Sub autoritatea unui "emir", Farid Benyettou, aceasta filiera permitea trimiterea de combatanti in Irak pentru a se alatura aripii irakiene a Al-Qaida care era condusa in perioada respectiva de Abu Mussab al-Zarqawi.

Retinut chiar inainte de a pleca spre Siria, apoi Irak, el a fost judecat in 2008 si condamnat la trei ani de inchisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Decizia supravietuitorilor masacrului de la Charlie Hebdo. Numarul urmator al revistei apare in numar-record de exemplare
Decizia supravietuitorilor masacrului de la Charlie Hebdo. Numarul urmator al revistei apare in numar-record de exemplare

Supravieturitorii masacrului de la sediul revistei Charlie Hebdo, de miercuri, vor sa scoata urmatorul numar al publicatiei saptamana viitoare, cu un tiraj-record de 1 milion de copii, fata de 60.000, cat avea de obicei.

TEROARE IN FRANTA. Fratii Kouachi au fost UCISI dupa doua zile de calvar. Au dezvaluit inainte de a muri cine i-a finantat
TEROARE IN FRANTA. Fratii Kouachi au fost UCISI dupa doua zile de calvar. Au dezvaluit inainte de a muri cine i-a finantat

Presupusii autori ai atacului comis la revista Charlie Hebdo au murit. Fortele speciale franceze au lansat vineri seara un asalt in cladirea in care se ascundeau cei doi, in orasul Dammartin-en-Goële.

"Am vazut oroare". Marturia cutremuratoare a unui jurnalist care a supravietuit atacului de la Charlie Hebdo

"Ma intreb cum am putut sa scap", a marturisit, joi, bulversat, unul dintre putinii supravietuitori ai atacului de la sediul din Paris al saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo, care a reusit ramana in viata ascunzandu-se dupa o masa.

Recomandări
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.