Ads by INTERNET PROTV

Creatura uriasa, descoperita in Marea Tasmaniei. VIDEO

calamar urias

Una dintre cele mai misterioase creaturi marine a fost descoperita plutind pe coasta de sud a statului New South Wales, Australia. 

Editorialistul publicatiei The Daily Telegraph, Al McGlashan, a fost cel care a descoperit cefalopodul.

Cadavrul uriasului calamar masura aproximativ trei metri lungime, cu toate ca majoritatea tentaculelor sale erau muscate, cel mai probabil in timpul unei lupte pe viata cu singurul sau inamic natural, casalotul.

"Cel mai probabil cefalopodul murise cu putin timp inainte sa-l gasim, deoarece nu mirosea puternic iar culoarea sa era una aprinsa", a declarat McGlashan.

Descoperire incredibila intr-un parc acvatic din Anglia. Cum arata fosila veche veche de 160 de milioane de ani gasita de o fetita

Biologul marin Mandy Reid a declarat ca astfel de exemplare pot ajunge chiar si la 13 metri lungime si ca cel mai probabil calamarul a fost ucis de un casalot sau pur si simplu a murit din cauze naturale si a iesit la suprafata.

In timp ce McGlashan filma cefalopodul, un rechin albastru a simtit mirosul prazii si a inceput sa se hraneasca din les.

"S-a infipt direct in calamar si nu i-a pasat deloc ca eram si noi in apropiere. Acest lucru arata ca in natura nimic nu se iroseste. Totul este reciclat intr-un fel sau altul", a mai precizat Al McGlashan.

 

Sursa: The Daily Telegraph, Data publicarii: 5 Iunie 2012
Citeste mai multe despre: calamar urias, descoperire,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed