BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamna: harta contestatiilor pe judete. 3900, inregistrate in Capitala

×
Codul embed a fost copiat

Peste 3.900 de contestatii au fost depuse de candidatii din Capitala dupa afisarea primelor rezultate ale sesiunii de toamna a bacalaureatului, cele mai multe vizand note la probele de matematica si limba romana.

VASLUI - Un numar de 251 contestatii au fost depuse in judetul Vaslui de candidatii la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, peste o treime din tezele pentru care tinerii au solicitat marirea notei fiind la matematica.

Aproximativ 15 la suta din totalul tezelor sustinute in sesiunea de toamna a bacalaureatului de cei 1.327 candidati din judetul Vaslui vor fi recorectate intr-un centru special din Piatra-Neamt, in conditiile in care Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a inregistrat un numar total de 251 contestatii.

Cele mai multe note contestate, respectiv 98, au fost la matematica. "Ne asteptam la o crestere cu un procent-doua a ratei promovabilitatii dupa rezolvarea contestatiilor, asa cum s-a intamplat si in anii din urma. Aceasta in conditiile in care din cei 847 de candidati declarati respinsi la sesiunea din toamna 157 au avut medii intre 5 si 6, multi chiar intre 5.80 si 5.90, deci la limita", a declarat, luni, seful Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, Gabriela Placinta.

SUCEAVA - Un numar de 448 de contestatii au fost depuse in judetul Suceava la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat, cele mai multe fiind la limba si literatura romana si matematica.

Citește și
bacalaureat 2012
Rezultate BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua. Promovabilitate Dambovita
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, a declarat, luni, corespondentului Mediafax ca in judetul Suceava s-au inregistrat 448 de contestatii la examenul de bacalaureat, la limba romana fiind depuse 108 contestatii, iar la matematica 196.

Hacman a spus ca au mai fost depuse 69 de contestatii la biologie, 24 la geografie, 17 la istorie, 14 la anatomie, 9 la fizica, 6 la informatica, 4 la logica si argumentare si una la chimie.

BUCURESTI - Potrivit Mediafax, au fost depuse 3.942 de contestatii, in conditiile in care peste 9.000 de candidati au fost declarati respinsi. Rezultatele finale ale examenului vor fi afisate in 5 septembrie, dupa solutionarea contestatiilor.

Promovabilitatea la sesiunea de toamna a bacalaureatului desfasurata in Capitala a fost, inainte de depunerea contestatiilor, de 18,52%, aproape egala cu cea de anul trecut (17,82%), au precizat duminica, pentru Mediafax, reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), dupa centralizarea rezultatelor.

La nivel national, au promovat 24,27% dintre candidati, conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei. In Capitala, la sesiunea de toamna a bacalaureatului au participat peste 11.000 de candidati, 57 dintre acestia fiind eliminati din examen, pentru tentative de frauda, au mai precizat sursele citate.

Rezultate Bacalaureat 2012: 24.27% dintre elevi au luat.Care e singurul judet cu 50% promovabilitate

MURES - Candidatii care au sustinut, in judetul Mures, sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat au depus peste 500 de contestatii, cele mai multe fiind inregistrate la limba si literatura romana si la matematica.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct, presedintele comisiei judetene de bacalaureat, Illes Ildiko, dupa afisarea rezultatelor la sesiunea de toamna au fost depuse 518 contestatii.

"S-au depus 518 contestatii, este un numar acceptabil, avand in vedere ca la sesiunea din vara au fost peste 1.300. Cele mai multe dintre lucrarile ale caror note au fost contestate de candidati sunt la limba si literatura romana si la matematica", a aratat Illes. Potrivit acesteia, lucrarile respective au fost deja trimise pentru recorectare in alt judet, iar miercuri vor fi afisate rezultatele finale.

In judetul Mures, la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat s-au inscris 2.643 de candidati. Dintre acestia, 2.293 au fost prezenti, in timpul examenului fiind eliminati sase dintre ei - patru la proba scrisa de limba si literatura romana si doi la ultima proba, la alegere.

Rezultate BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua. HARTA INTERACTIVA a promovabilitatii

Rezultate BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua. Notele pentru fiecare judet din Romania

ARAD - Un sfert dintre candidatii din Arad respinsi in a doua sesiune a examenului de bacalaureat au depus contestatii, cele mai multe lucrari care urmeaza sa fie recorectate fiind la matematica, limba si literatura romana si la biologie.

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arad, 371 de contestatii au fost depuse dupa afisarea rezultatelor la bacalaureat, aproape toate fiind de la candidati respinsi, astfel ca un sfert dintre acestia cer reevaluarea lucrarilor.

Cele mai multe lucrari care vor fi reevaluate sunt la matematica, respectiv 173, in timp ce la limba si literatura romana vor fi recorectate 92 de lucrari, iar la biologie 58. Contestatii au mai fost depuse si la geografie, chimie, fizica, istorie si limba materna.

Lucrarile vor fi reevaluate in alt judet, iar rezultatele se vor afisa miercuri. Promovabilitatea sesiunii de toamna a bacalaureatului este de 29,85 la suta in judetul Arad, inainte de contestatii, cu 13 procente mai mare fata de toamna anului trecut, iar niciun candidat nu a obtinut media zece, majoritatea obtinand medii intre 6,00 si 6,99.

Din cei 2.313 candidati inscrisi, prezenti la probele din sesiunea de toamna a examenului au fost 1.973, iar doi au fost eliminati pentru ca aveau telefoane mobile in examen.

CLUJ - Peste 700 de contestatii au fost depuse, duminica, de elevii nemultumiti de notele obtinute la sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat, cele mai multe fiind la matematica si la limba romana.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca in judet au fost depuse 737 de contestatii.

"La sesiunea din august a examenului de bacalaureat au fost inscrisi in judetul Cluj 2.419 elevi din care s-au prezentat 2.101. Promovabilitatea a fost de 22,8 la suta, ceea ce inseamna ca doar 479 si-au luat examenul, iar restul de 1.622 au picat. Au fost inregistrate 737 de contestatii din partea elevilor nemultumiti de notele obtinute, majoritatea la matematica - 272 si 208 la romana. Au fost si contestatii ale elevilor cu note sub 6, care spera sa primeasca puncte in plus si sa isi ia examenul, dar si contestatii ale unor elevi cu note peste 6 care vor note mai mari", a afirmat el.

BUZAU SI VRANCEA - Un numar de 481 de contestatii au fost depuse de catre absolventii de liceu din judetul Vrancea dupa afisarea rezultatelor la sesiunea de toamna a bacalaureatului, cele mai multe la limba romana, in timp ce in judetul Buzau au fost inregistrate 332 de contestatii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit inspectorului scolar general al ISJ Vrancea, Vasilica Zaharia, desi la matematica au fost cei mai multi elevi respinsi, cele mai multe contestatii au fost depuse la limba si literatura romana, respectiv 160. La matematica au fost inregistrate 159 de contestatii.

CONSTANTA - Aproape 1.200 de solicitari de recorectare a lucrarilor au fost depuse de catre elevii constanteni nemultumiti de rezultatele obtinute la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat, cele mai multe, 476, fiind la Matematica.

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, au fost depuse 1.179 de contestatii, cele mai multe dintre acestea, 476, la Matematica. De asemenea, au mai fost depuse contestatii la Limba si literatura romana - 394, Fizica - 121, Biologie - 117, Anatomie - 34, Geografie - 17, Chimie -13, Istorie - 5, si cate una la Limba turca si Psihologie.

Contestatiile se vor rezolva in intervalul 3-4 septembrie, urmand ca rezultatele finale sa se afiseze pe 5 septembrie. Pentru aceasta sesiune s-au inscris 3.269 de candidati, fiind prezenti 2.950, unul fiind eliminat din examen pentru frauda. Dintre cei care s-au prezentat la examene, 1.885 de candidati au fost respinsi, 1.346 au avut medii sub 5, iar 539, medii intre 5 si 5.99.

Procentul de promovabilitate inregistrat in judetul Constanta a fost de 36,07.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Rezultate Bacalaureat 2012: 24.27% dintre elevi au luat.Care e singurul judet cu 50% promovabilitate
Rezultate Bacalaureat 2012: 24.27% dintre elevi au luat.Care e singurul judet cu 50% promovabilitate

Bacalaureatul a fost promovat, in sesiunea de toamna, de 24,27% dintre cei 85.117 candidati care au participat la examen, peste 14.000 de absolventi inscrisi initial renuntand sa mai sustina probele.

Rezultate BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua. Promovabilitate Dambovita
Rezultate BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua. Promovabilitate Dambovita

Promovabilitatea in sesiunea de toamna a examenului de bacalaurat in judetul Dambovita a fost de 18,02 la suta, cu aproape trei procente mai mare decat cea de anul trecut, respectiv 15,7 la suta.

Rezultate BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua. Promovabilitate Gorj
Rezultate BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua. Promovabilitate Gorj

Peste 38 la suta dintre candidatii care s-au prezentat la a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, in judetul Gorj, au reusit sa promoveze.

Recomandări
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.