Tinerii romani ucisi in atentatele de la Paris, inmormantati pe 1 decembrie in capitala Frantei. Cine va oficia slujba

victime, romani, paris

Tinerii romani care si-au pierdut viata in atentatele teroriste de la Paris din seara de 13 noiembrie vor fi inmormantati marti in capitala Frantei.

Slujba de prohod va fi oficiata de catre Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Occidentale si Meridionale, Iosif, a declarat, luni, la Zlatna, preotul Constantin Tarziu, paroh la Biserica Ortodoxa Romana din Paris, informeaza Agerpres.

Potrivit preotului Constantin Tarziu, care participa in aceste zile la intrunirea romanilor din diaspora intruniti la Congresul Spiritualitatii Romanesti, desfasurat la Alba Iulia si Zlatna, va fi oficiata o slujba de prohodire in Biserica Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail, catedrala mitropolitana a romanilor din Paris. Slujba de prohodire va fi oficiata marti, 1 Decembrie, de la orele 11,30, de catre un sobor de preoti in frunte cu IPS Iosif, a mentionat preotul Constantin Tarziu.

'Sicriile celor doi vor fi aduse in catedrala si se va oficia in acelasi timp pentru cei doi slujba inmormantarii. Este vorba de stranepotul parintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Ciprian Calciu, si sotia sa, Lacramioara Pop, din Baia Mare', a afirmat preotul Tarziu.

La slujba vor fi prezenti si reprezentanti ai statului francez, cheltuielile de inmormantare fiind suportate integral de catre autoritatile din aceasta tara, a precizat parohul Bisericii Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail din Paris.

Citește și
omagiu Paris
Omagiu emotionant pentru "Generatia Bataclan". Numele victimelor din atentatul de la Paris citite in "Curtea Invalizilor"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

In atentatele din 13 noiembrie de la Paris si-au pierdut viata si doi romani, sot si sotie, Ciprian Calciu, de 32 de ani, si Lacramioara Pop, de 28 de ani. Invitati la o aniversare la un restaurant de pe bulevardul Voltaire, cei doi au fost mitraliati in timp ce se aflau pe terasa La Belle Equipe. In urma lor au ramas o fata, de 11 ani, din prima casatorie a Lacramioarei, si un baiat, de un an si jumatate.
 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Mai multe arme folosite in atentatele din Paris proveneau dintr-o tara vecina cu Romania. „Oricine putea s-o obtina
Mai multe arme folosite in atentatele din Paris proveneau dintr-o tara vecina cu Romania. „Oricine putea s-o obtina"

Directorul unei fabrici de armament a recunoscut ca o parte dintre armele folosite in atacurile de acum doua saptamani au fost produse in uzina pe care o conduce.
 

Omagiu emotionant pentru
Omagiu emotionant pentru "Generatia Bataclan". Numele victimelor din atentatul de la Paris citite in "Curtea Invalizilor"

Franta i-a omagiat dimineata, pe cei 130 de oameni care au murit in atentatele teroriste de la Paris. In cadrul ceremoniei au fost citite cu glas tare numele tuturor victimelor, intre care si romani.

Rasturnare de situatie.
Rasturnare de situatie. "Terorista" din Paris este in viata. Cine este cu adevarat femeia din imaginile aparute in presa

Au circulat poze cu ea facand baie in cada, iar publicatiile au etichetat-o drept o fata "cu reputatie proasta", vazuta de-a lungul timpului in compania mai multor baieti.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.