Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Zeci de oameni s-au strans aseara la Alba Iulia, sa-i aduca un ultim omagiu lui Vasile Claudiu Popa

Embed:

Trupul sau a fost depus in foaierul Cercului Militar din oras, strajuit de patru militari, care s-au schimbat din jumatate in jumatate de ora, de-a lungul noptii de priveghi.

Vasile Claudiu Popa, inaintat post-mortem la gradul de sublocotenent, va fi inmormantat astazi, in Cimitirul Eroilor din Alba Iulia. Camaradul sau Adrian Postelnicu, ucis alaturi de el, isi va dormi somnul de veci in localitatea natala, Corbu, din judetul Constanta.

La ora 19, in foaierul cercului militar din Alba Iulia, preotul a inceput slujba de priveghi. Lacrimile au umplut din nou ochii celor veniti sa-si ia ramas bun de la militarul Vasile Claudiu Popa. Barbatul in varsta de 28 de ani, avea multe planuri de viitor, pe care nu a mai apucat sa le vada indeplinite. Cei care l-au cunoscut pe maistrul militar au numai cuvinte de lauda.

Vasile Claudiu Popa se afla in Afghanistan, impreuna cu un alt camarad, Adrian Postelnicu, cand o bomba artizanala a fost detonata de insurgenti in estul Afganistanului. Cei doi militari faceau parte dintr-un detasament de elita al armatei romane, aflat sub comanda directiei de informatii militarii. Post mortem, au fost inaintati la gradul de sublocotenent si decorati cu cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, cu insemn de razboi.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 27 Septembrie 2013
Citeste mai multe despre: Ardeal, Alba, soldat, priveghi, militari,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed