Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Weekend la Castel la TIFF 2016: circ, vrajitoare si muzica islandeza live

Weekend la Castel la TIFF 2016: circ, vrajitoare si muzica islandeza live

Un controversat horror mut din anii 20, acompaniat live de un artist islandez si o orchestra, si un documentar fascinant despre lumea circului, pe muzica celor de la Sigur Ros, sunt cateva dintre surprizele programului Weekend la Castel, la TIFF.

In primul weekend de festival, in timpul zilei, Castelul Banffy de la Bontida va fi teren de joaca si spatiu pentru ateliere creative si spectacole pentru copii, in timp ce serile sunt rezervate proiectiilor si concertelor.

In seara de sambata, 28 mai, de la 21.45, un documentar captivant si pe alocuri tulburator despre un secol de vodeviluri, spectacole de circ, bâlciuri si carnavaluri, va rula in premiera la TIFF. „The Show of Shows” aduna imagini de arhiva inedite cu clovni, dansatori, acrobati care executa cascadorii ametitoare, freak shows si scene crude de exploatare a animalelor si copiilor, intr-un portret fascinant al acestei lumi atât de populare in secolele XIX si XX, potrivit „The Guardian”.

Pe fundal, o coloana sonora emotionanta compusa de basistul Georg Holm si bateristul Orri Páll Dýrason, membri ai celebrei trupe islandeze Sigur Ros, in colaborare cu compozitorul Hilmar Örn Hilmarsson si chitaristul Kjartan Dagur Holm. Sigur Ros va cânta live la Cluj in iulie, tot la Castelul Banffy de la Bontida, la Electric Castle Festival. „The Show of Shows” este regizat de Benedikt Erlingsson, unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru din Islanda, si a fost realizat in colaborare cu National Fairground Archive al Universitatii din Sheffield. Debutul sau in cinema, Of Horses and Men, a rulat la TIFF 2014.

Un spectacol surpriza ii va introduce pe spectatori, de la 20.30, in atmosfera fascinanta a documentarului.
Tot din Islanda vine si muzica ce acompaniaza duminica, 29 mai, de la 21.45, cine-concertul Haxan: Witchcraft Through the Ages. In atmosfera gotica a Castelului, muzica originala a artistului islandez Bardi Johansson, interpretata de o orchestra simfonica dirijata de Simona Strungaru, va insoti live, intr-un concert spectaculos, productia neobisnuita din 1922. Interzis in numeroase tari pentru reprezentarea pe ecran a practicilor de venerare a diavolului si pentru nuditate, Haxan este cel mai scump film mut scandinav realizat vreodata.

Regizorul danez Benjamin Christensen, care si-a rezervat chiar rolul lui Satan, s-a inspirat partial din Malleus Maleficarum, un ghid pentru inchizitori din secolul 15.
Luni, 30 mai, de la 22.00, Bardi Johannsson vine si la Casa TIFF, cu un DJ set in cadrul caruia va mixa imagini si coloane sonore proprii.

Orchestra simfonica prezenta la TIFF va fi dirijata de Simona Strungaru, pianista, dirijoare, orchestrator si compozitoare de muzica de film, absolventa a Conservatorului din Amsterdam, la clasa de pian a reputatului profesor Jan Wijn.

Biletele pentru fiecare dintre cele doua evenimente speciale costa 15 lei si pot fi achizitionate in avans de pe biletmaster.ro.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 23 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Ardeal, Cluj, TIFF, proiectii, film,
Ultimele stiri
 
CELE MAI CITITE ARTICOLE
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed