Saptamana Filmului pentru Elevi revine la Cluj intre 7 si 11 noiembrie

Saptamana Filmului pentru Elevi revine la Cluj intre 7 si 11 noiembrie

Animatii in 3D pentru toate varstele, fantasy-uri si filme de aventuri ii vor incanta pe cei mai tineri cinefili intre 7 si 11 noiembrie, la Cinema Florin Piersic, in Saptamana Filmului pentru Elevi.
 

Evenimentul revine in Cluj-Napoca pentru al treilea an consecutiv, cu o selectie de productii noi pentru copii si adolescenti, proiectate de luni pana vineri, de la orele 9:30 si 12:30.

Cele 10 filme din program sunt special alese pentru categoriile de varsta 5+, 8+, 11+, 15+. Printre ele se numara Microb si Gazolina, in regia cunoscutului cineast francez Michel Gondry, Marele Urias Prietenos, fantasy-ul lui Steven Spielberg, animatiile Singuri acasa/ The Secret Life of Pets, Gruffalo si prietenii lui, Kubo si lauta magica sau Ratchet si Clank. Cavalerii galaxiei. Cei mici se vor bucura si de doua avanpremiere: Siv si petrecerea in pijamale si animatia Ozzy.
Biletele costa 8 lei pentru filmele in 2D si 10 lei pentru cele in 3D si pot fi cumparate de la casieria cinematografului Florin Piersic. Rezervarile pentru scoli pot fi facute la adresa de email: [email protected]

Saptamana Filmului pentru Elevi este un eveniment din cadrul EducaTIFF - programul de educatie cinematografica pentru elevi al Festivalului International de Film Transilvania. La fiecare dintre primele doua editii, peste 2.000 de elevi si profesori din peste 30 de scoli au luat parte la proiectii.

Filmele din program:

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Berzele (SUA, 2016, animatie 3D dublata in romana | varsta recomandata 6+). Berzele, clasicul mijloc de transport pentru nou-nascuti, s-au reprofilat. Ele nu mai expediaza bebelusi, ci pachete. Cand apare, insa, o comanda pentru un pui de om, cea mai competenta barza-curier trebuie sa indrepte problema si sa livreze copilul.

Gruffalo si prietenii lui (Marea Britanie, 2016, animatie dublata in romana | varsta recomandata 5+). Patru filme de animatie fascinante, inspirate de celebrele carti pentru copii scrise de Julia Donaldson si ilustrate de Axel Scheffler sunt aduse pe marele ecran intr-o singura proiectie.

Kubo si lauta magica (SUA, 2016, animatie 3D dublata in romana | varsta recomandata 8+). O aventura animata plasata intr-o Japonie fantastica creata de legendarul studio Laika. Istetul Kubo, un adolescent bun la suflet, duce o viata modesta, spunand povesti oamenilor din oraselul lui de bastina de pe malul marii. Existenta linistita ii e data peste cap in momentul cand invoca fara sa vrea un spirit din trecut, care navaleste din ceruri pe pamant pentru a duce la bun sfarsit o razbunare veche de cand lumea.

Marele Urias Prietenos (SUA - Marea Britanie, 2016, fantastic, 3D dublat in romana | varsta recomandata 8+). Povestea incredibila a unei orfane si a Uriasului care ii face cunostinta cu fascinanta, dar periculoasa lui lume. Spre deosebire de toti ceilalti asemenea lui, Marele Urias Prietenos este extrem de amabil si gentil. Desi, la inceput, micuta Sophie se teme de lumea in care a ajuns, isi da seama repede ca insotitorul ei este o creatura blanda, iar curiozitatea o impinge sa puna zeci de intrebari. Pana acum, amandoi se simteau singuri, fiecare in lumea lor. Intalnirea lor va schimba totul…

Microb si Gazolina (Franta, 2015, comedie | varsta recomandata 11+). Aventurile dezlantuite a doi adolescenti: Microb si inventivul Gazolina. Vacanta mare se aproprie si cei doi prieteni nu au niciun chef sa-si petreaca cele doua luni cu familia lor. Cu ajutorul unui motor de la o masina de tuns si a unor scanduri din lemn, ei decid sa-si construiasca propria lor „masina” si sa plece intr-o calatorie pe drumurile Frantei.

Ozzy (Spania, 2016, animatie | varsta recomandata 8+). Un beagle prietenos si pacifist isi vede viata idilica intoarsa pe dos cand familia lui pleaca in vacanta in Japonia. Nu e decat o singura problema: nu au voie cu caini! Insa familia Martin gaseste o solutie: un spa canin luxos, numit Blue Creek. Ozzy va realiza curand ca acest loc aparent perfect nu e decat o inchisoare pentru caini, condusa de caini.

Profesorul de vioara (Brazilia, 2016, drama | varsta recomandata 15+). Dupa ce pierde un post in prestigioasa orchestra simfonica din São Paolo, Laerte, un violonist talentat, se intretine dand lectii de muzica adolescentilor dintr-o scoala publica din Heliopolis, cea mai mare favela din Brazilia. Dar oare un pas inapoi nu este si primul pe un nou drum?

Ratchet si Clank. Cavalerii galaxiei (SUA, 2016, animatie 3D dublata in romana | varsta recomandata 6+). Ratchet, un lombax naiv, si ciudatul robotel Clank se vad nevoiti sa-si uneasca fortele pentru prima data pentru a dejuca planul diabolic al unui investitor care vrea sa masacreze galaxia pentru a-si construi planeta perfecta doar pentru el. Bazat pe jocul de mare succes marca Sony Computer Entertainment.
Singuri acasa (SUA, 2016, animatie 3D dublata in romana | varsta recomandata 6+).

The Secret Life of Pets este o comedie savuroasa despre ce fac animalutele noastre de companie dupa ce noi plecam la serviciu sau la scoala.

Siv si petrecerea in pijamale (Suedia - Olanda, 2016, familie | varsta recomandata 8+). Multe lucruri par extrem de neobisnuite atunci cand Siv, o fetita de 7 ani, ramane sa doarma peste noapte la noua ei prietena, Cerisia. Cu ajutorul a doi bursuci vorbareti si nostimi, care apar pe neasteptate in mijlocul noptii in aceasta locuinta magica, Siv va trece prin cateva aventuri minunate.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Centrul pentru Dialog European si Diplomatie Culturala, organizeaza în perioada 18-20 august cea de-a patra editie a festivalului Transylvania History Days, eveniment ce va avea loc pe malul Somesului, la vest de podul Garibaldi.

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti
UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

Universitatea Babes-Bolyai isi va deschide miercuri, 12 iulie 2017, portile pentru absolventii de liceu candidati la statutul de student. admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!
O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

ZARACATAN este un spectacol de echitatie unic in Romania, un show in care artisti de nivel international combina numere de dresaj, gimnastica artistica, acrobatii, sarituri peste obstacole si teatru.

Recomandări
Crescătorii de păsări vin cu precizări despre culorile puilor și controalele efectuate de autorități
Crescătorii de păsări vin cu precizări despre culorile puilor și controalele efectuate de autorități

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, din care fac parte aproximativ 150 de crescători, asigură consumatorii că puii din magazine sunt siguri pentru consum.

Primele roșii românești costă de două ori mai mult decât carnea: ”Exagerat! Nu se poate!”. Ce prețuri vor fi de Paște
Primele roșii românești costă de două ori mai mult decât carnea: ”Exagerat! Nu se poate!”. Ce prețuri vor fi de Paște

Primele roșii românești au apărut în piețe, însă puțini clienți le pot cumpăra pentru că un kilogram ajunge și la 50 de lei. Dublu față de pieptul de pui, de exemplu.  

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.