Regizorul Ulrich Seidl vine la TIFF 2017. Armand Assante si Derek Jacobi se intalnesc cu publicul

Regizorul Ulrich Seidl vine la TIFF 2017. Armand Assante si Derek Jacobi se intalnesc cu publicul

Renumitul regizor, scenarist si producator austriac Ulrich Seidl vine la TIFF cu cel mai nou film al sau. Safari va fi proiectat in prezenta sa sambata, pe 10 iunie, de la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, si va fi urmat de o discutie despre film.

Profesionisti din lumea cinematografiei vor sustine masterclass-uri cu intrare libera, iar primele nume confirmate la TIFF Lounge vor raspunde curiozitatilor cinefililor, in fiecare zi, de la ora 17:00.

,,Daca reusesc sa fac oamenii sa rada la filmele mele, dar hohotele de ras li se vor opri in gat in urmatorul moment, asta o sa ma faca fericit’’, spune regizorul. Descris ca fiind cinic, provocator si pesimist, Ulrich Seidl este unul dintre cei mai premiati cineasti europeni. Filmele lui, proiectate de-a lungul anilor la TIFF, se plaseaza la granita dintre fictiune si documentar, imbinand in distributii nume consacrate si actori amatori. Mediumetrajul Balul/ Der Ball (1982) i-a adus excluderea din Universitatea de Muzica si Arte Plastice din Viena, dar a marcat si primul sau succes. In 2001 a fost recompensat cu Marele premiu al Juriului de la Venetia, pentru Zile de caine/ Dog Days, iar in 2003 Iisuse, tu stii / Jesus, You Know a fost desemnat Cel mai bun documentar la Karlovy Vary. Import/Export (2007) i-a adus notorietate pe plan international.

Trilogia Paradise a fost lansata la Cannes (Paradise: Love, 2012), Venetia (Paradise: Faith, 2012) si Berlin (Paradise: Hope, 2013) si i-a adus o serie noua de premii. In pivnita/ In the Basement a fost selectat, de asemenea, la Cannes. Prezentat in premiera la TIFF, in sectiunea Fara Limita, controversatul Safari urmareste partidele absurde de vanatoare in Africa ale turistilor nemti si austrieci care isi pandesc prada, trag, plang de entuziasm si se pozeaza cu animalele ucise, dezvaluind o latura a fiintei umane, pe cat de intunecata, pe atat de reala. Despre cum au decurs filmarile, Ulrich Seidl va povesti la TIFF. Safari va fi distribuit in Romania de Transilvania Film.

Directorul de imagine Iosif Demian va sustine un masterclass cu intrare libera marti, pe 6 iunie, de la ora 10:00, la Sapientia (Calea Turzii, nr. 4), dupa proiectia filmului sau, Baloane de sapun (1982). Lumea pitoreasca inspirata de opera lui Fanus Neagu a trecut prin nenumarate sedinte de cenzura, insa pelicula a fost recuperata partial si va ramane unul dintre cele mai nedreptatite filme romanesti ale epocii. Cunoscut pentru experienta sa ca operator, cineastul a semnat imaginea clasicului Nunta de piatra (1973) si a predat operatoria la Sydney.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Joi, pe 8 iunie, de la ora 11:00, producatorul britanic Steve Matthews va sustine un masterclass in cadrul TIFF Industry (Piata Stefan cel Mare, nr. 18) despre ce presupune munca unui scenarist si despre rolul canalelor de film pe piata europeana de televiziune. Producator executiv HBO Europa cu o experienta de peste 20 de ani, el lucreaza in prezent cu echipele de dezvoltare ale productiilor originale HBO din Polonia, Ungaria, Cehia si Romania.

TIFF LOUNGE

Duminica, pe 4 iunie, de la ora 17.00, Mihai Chirilov, directorul artistic TIFF, a inaugurat TIFF Lounge povestind despre filmele editiei cu numarul 16. Luni, pe 5 iunie, vine la TIFF Lounge celebrul actor american Armand Assante, cu doar doua ore inainte de premiera mondiala The Wanderers (r. Dragos Buliga), care va avea loc la Cinema Florin Piersic, de la 19:15, in prezenta echipei. Marti, pe 6 iunie, gazdele jurnalistului Mihnea Maruta vor fi regizorul Radu Mihaileanu si actorul britanic Derek Jacobi, care vor aduce detalii din culisele filmului Povestea iubirii, care are premiera in Romania pe 5 iunie, de la 21:45, in Piata Unirii Open Air. Miercuri, pe 7 iunie, dezbaterea se va muta la Casa de Cultura a Studentilor, dupa proiectia Politica, manual de intrebuintare (r. Fernando León de Aranoa) programata la ora 15:00. Invitati: fostul premier Dacian Ciolos si fostul ministrul sanatatii, Vlad Voiculescu.

Dupa un prim week-end cu un numar record de spectatori in Piata Unirii, la deschidere, si la Castelul Banffy, la cine-concertul Metropolis, cinefilii gurmanzi sunt invitati sa experimenteze Film Food, pe 5, 6 si 7 iunie. De la 18:30, povestile culinare vor fi proiectate la Cercul Militar si vor fi urmate de cinele pregatite la restaurantul Bricks, de la ora 20:15, de cei mai populari chefi din Romania: Sorin Bontea, Catalin Scarlatescu si Florin Dumitrescu. Umorul autohton si situatiile absurde din documentarul Varza, cartofi si alti demoni (r. Serban Georgescu) vor amuza publicul marti, 6 iunie, de la 21.45, in Arkhai Sculpture Park, de la Vlaha. Miercuri, pe 7 iunie, de la 21.45, Povestea iubirii se intoarce in satul Dancu, acolo unde s-au desfasurat o parte dintre filmari, pentru o seara dedicata echipei si satenilor care s-au implicat in productie.

Biletele se pot cumpara de pe www.biletmaster.ro si direct de pe aplicatia TIFF 2017, disponibila in App Store si Google Store.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Centrul pentru Dialog European si Diplomatie Culturala, organizeaza în perioada 18-20 august cea de-a patra editie a festivalului Transylvania History Days, eveniment ce va avea loc pe malul Somesului, la vest de podul Garibaldi.

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti
UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

Universitatea Babes-Bolyai isi va deschide miercuri, 12 iulie 2017, portile pentru absolventii de liceu candidati la statutul de student. admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!
O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

ZARACATAN este un spectacol de echitatie unic in Romania, un show in care artisti de nivel international combina numere de dresaj, gimnastica artistica, acrobatii, sarituri peste obstacole si teatru.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.