Portretul unui lider din Salaj, care a pus bazele unui proiect social dulce

×
Codul embed a fost copiat

 Un tanar inimos din Salaj, care a pornit de la principiul crestin: “daruind, vei dobandi”, a impartit gratuit familii de albine catre zeci de localnici din mai multe sate de pe Valea Barcaului, cu o singura conditie: ca si ei la randul lor sa daruiasca.

Asa a transformat o afacere intr-un proiect social. I-a unit pe micii producatori, i-a responsabilizat si le-a aratat ca munca lor are valoare. Cand spui sat transilvanean spui traditii, locuri frumoase si oameni gospodari. Alin Prunean este unul dintre ei. Fost economist, s-a intors la tara, unde face bani oferind generozitate.

Alin Prunean a facut ceea ce ar trebui sa faca orice ales local, ca sa creasca economic o zona: i-a ajutat pe oamenii din jurul sau sa dezvolte mici afaceri de familie. El, cel care le ofera gratuit 5 stupi cu albine cu conditia ca dupa ce se pun pe picioare sa ofere si ei la randul lor altor sateni 5 familii de albine. Se intampla asta pe Valea Bargaului, in judetul Salaj.

Iar in timp si-a ridicat si el o afacere. Colecteaza miere de la localnici si o transforma in produs de lux. Pentru promovare s-a facut si un film de prezentare in care joaca Maia Morgenstern. Delicatesa din miere costa 360 de euro, mai ales pentru ca a fost ambalata special, ca sa arate ca un veritabil produs de lux - miere vanduta in cristal, cu o lingurita de argint.

In satele Romaniei, multe prea sarace ca sa ofere locuri de munca, atunci cand apare un om ca Alin, locuitorii simt puterea exemplului. Pe asta s-a bazat si el cand a decis sa investeasca nu doar in afacerea lui, ci si in dorinta oamenilor de a munci si de a-si crea micile lor afaceri. I-a facut responsabili si le-a insuflat setea de a-si construi singuri viitorul, corect si cinstit.

Citește și
papioane handmade
A renuntat la scaunul de director pentru pasiunea de o viata
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Gospodarul Alin Prunean aduna mierea de la localnici intr-o fabrica pe care a construit-o tot la tara si in care a investit 45.000 de euro, bani europeni.

Alin recunoaste ca a avut mare noroc: a ajuns cu produsele sale in fata Printului Charles, care a vizitat acum 2 ani Salajul. Alin a facut astfel lobby pentru Valea Barcaului si a povestit ca produsele oferite printului sunt rezultatul muncii a zeci de gospodari, fermieri autentici, adunati sub aceeasi palarie si uniti sa produca impreuna. Iar pe produsele pe care le livreaza in toata tara pune intotdeauna un mesaj: "Arta de a darui incepe de la a cumpara de la tine de acasa, de la ai tai!"

Avem zone frumoase si oameni muncitori pe care un tanar ii incurajeaza si ii indruma. Alin Prunean a inteles ca doar impreuna pot reusi si se incapataneaza sa promoveze in lume povestea lor si locurile in care s-au nascut, pe Valea Barcaului. A pornit la drum din dorinta de a ajuta comunitatea locala si a creat un model. A daruit si i-a invatat pe oameni sa daruiasca mai departe, iar astazi culege roadele.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Un barbat din judetul Mures pretinde ca a gasit secretul tineretii vesnice: Argila albastra!
Un barbat din judetul Mures pretinde ca a gasit secretul tineretii vesnice: Argila albastra!

Lutul tamaduitor se afla chiar pe terenul lui, iar ca sa demonstreze calitatile iesite din comun ale acestei argile, s-a decis sa le ofere cadou femeilor din sat cate un tratament de infrumusetare, bazat pe masti cosmetice cu miraculoasa pulbere.

A renuntat la scaunul de director pentru pasiunea de o viata
A renuntat la scaunul de director pentru pasiunea de o viata

In lipsa unui loc de munca unii dintre noi isi pot descoperi pasiuni nebanuite. Exemplul ni-l da un barbat din Cluj, care si-a cladit o afacere banoasa, cu papioane.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.