Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Politistii din Mures au destrucurat un grup infractional format din 14 persoane

DIICOT | Politia

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2011-2013, membrii grupului ar fi vandut peste 200 de autoturisme achizitionate din strainatate, fara a evidentia operatiunile in contabilitate, cauzand astfel un prejudiciu de 1,5 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Mures, 14 persoane sunt cercetate pentru constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, prejudiciul creat fiind de aproximativ 1,5 milioane de euro.


"In fapt, in perioada 2011-2013, membrii grupului ar fi organizat si coordonat achizitionarea din strainatate a peste 200 de autoturisme, prin intermediul unor societati comerciale sau intreprinderi individuale controlate de ei. Acestia ar fi comercializat ulterior autoturismele respective, fara a evidentia in contabilitatea firmelor cumparatoare activitatile comerciale desfasurate, nedepunand declaratii fiscale, in acest fel sustragandu-se de la plata obligatiilor catre bugetul de stat", se arata in comunicat citat de Mediafax.


Conform sursei citate, o parte dintre suspecti ar fi transportat si vandut autoturismele in cauza, ar fi intocmit in fals acte de inmatriculare provizorie sau ar fi folosit pentru inmatriculare actele societatilor comerciale controlate de membrii grupului, pentru importul de bunuri din strainatate, in regim de scutire de TVA, fara a se achita obligatiile fiscale datorate bugetului statului.


Joi, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Targu Mures si procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Targu Mures, insotiti de jandarmi, au facut sase perchezitii domiciliare si una la sediul unui parc auto, toate in judetul Mures, in vederea probarii activitatii infractionale a membrilor gruparii.

In urma perchezitiilor, politistii si procurorii au identificat documente intocmite in fals privind inmatricularea autoturismelor, doua stickuri si un hard-disk, ce contine programe pentru confectionarea placutelor de inmatriculare romanesti si straine, precum si materiale necesare confectionarii acestora.

Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale a grupului infractional organizat, specializat in evaziune fiscala, care a fost destructurat, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, la opt dintre membrii grupului au mai fost facute perchezitii domiciliare si anterior, in 23 mai 2013, de la locuintele acestora fiind ridicati 35.200 de euro, 12.000 de lei, 65.000 de forinti, doua laptopuri si sapte stampile. Tot atunci, au fost indisponibilizate 28 de autoturisme.

 

 

Sursa: Mediafax, Data publicarii: 17 Ianuarie 2014
Citeste mai multe despre: Ardeal, Mures, grup infractional, evaziune fiscala, masini, DIICOT,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed