Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Noul „Blair Witch”, proiectie unica la Cinemateca TIFF

Noul „Blair Witch”, proiectie unica la Cinemateca TIFF

La 17 ani de la lansarea filmului horror devenit un fenomen global, The Blair Witch Project, Cinemateca TIFF aduce in proiectie unica joi, 10 noiembrie, la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, sequel-ul Blair Witch.

Regizat de Adam Wingard (V/H/S, You’re Next) si scris de Simon Barrett, filmul urmareste un grup de prieteni porniti in cautarea surorii unuia dintre personaje, disparuta misterios cu ani in urma in padurea Black Hills din Maryland.

Este al treilea film din serie si continuarea directa a povestii din The Blair Witch Project, horror-ul din 1999 realizat cu un buget infim, care a avut incasari de peste 248 de milioane de dolari si a devenit un reper al sub-genului horror found footage. „Provocarea a fost sa facem un horror modern care ia in considerare si depaseste tot ce s-a intamplat in filmul de gen in ultimii 17 ani, incluzand productii precum The Conjuring, Insidious si Saw, dar pastreaza toate senzatiile reale, puternice pe care le avea filmul din 1999”, explica scenaristul Simon Barrett.

Filmat in secret in apropiere de Vancouver, cu un titlu provizoriu care sa nu-l lege de celebra serie horror, Blair Witch reface fidel elemente de decor din filmul original si nu foloseste efecte speciale pe computer pentru momentele de groaza. „Raul care bantuie padurile a devenit si mai puternic de la prima poveste incoace. Am vrut sa creez ceva in genul lui The Texas Chain Saw Massacre, nu in termeni de violenta, ci in termeni de senzatie de intensitate continua. E o fuga continua de ceva, intr-un scenariu care devine din ce in ce mai infricosator”, spune regizorul Adam Wingard.

In distributia filmului intra James Allen McCune, Callie Hernandez, Brandon Scott, Corbin Reid, Wes Robinson si Valorie Curry. Blair Witch a fost prezentat in premiera la Dracula Film Festival 2016 si a fost lansat in septembrie in Statele Unite. Filmul nu va fi distribuit in cinematografele din Romania, fiind adus la Cinemateca TIFF intr-o singura proiectie.

Filmul nu este recomandat persoanelor sub 18 ani.
Cinemateca TIFF este un proiect gandit ca o continuare a Festivalului International de Film Transilvania pe parcursul anului. Publicul clujean va putea viziona filme care au facut istorie in cinematografie, productii independente premiate in festivaluri, retrospective ale unor autori importanti, dar si filme noi, in avanpremiera in Romania.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 9 Noiembrie 2016
Citeste mai multe despre: Ardeal, Cluj, filme, TIFF, cinemateca,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed