Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Mocanita din Bistrita-Nasaud e din nou pe sine

Embed:

Mocanita porneste din nou pe sine, in Bistrita! Vechea garnitura a strabatut ieri traseul Teaca-Milas si retur, spre deliciul tuturor. Un investitor din Targu Mures a pus pe calea ferata o locomotiva pe aburi si un vagon restaurant.

Mocanita circula pe un traseu 35 de kilometri, iar locomotiva cu aburi se deplaseaza cu 20 de kilometri pe ora, asa ca turistii pot sa admire pe indelete peisajul. Localnicii sunt incantati ca a fost reconditionata, mai ales pentru cei mici care nu o data urcati in trenul de epoca nu mai vor sa coboare.

Pentru o calatorie dus-intors, oamenii platesc 65 de lei. Cel care a investit insa aproximativ 6 milioane de euro in aceasta afacere nu se gandeste insa deocamdata la profit. Spera doar ca mocanita va atrage cat mai multi turisti. Mai ales ca in tara sunt doar 5 astfel de garnituri.

Iosif Şuteu este mecanic de locomotiva de 30 de ani si acum conduce mandru mocanita. "Ei cred ca functioneaza ca o dacie, ii dai cheie, dar nu, se pune apa, se face foc….e construita in Polonia in 1949", spune el.

Investitorul vrea sa extinda traseul la 90 de kilometri, iar turistii se vor putea plimba atunci din Lechinta pana in Mures.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 18 Iunie 2012
Citeste mai multe despre: Ardeal, Bistrita Nasaud, mocanita, tren vechi,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed