Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Filme documentare la Targu Mures. Evenimentul „British Documentary”, a ajuns la cea de-a V-a editie

Filme documentare la Targu Mures. Evenimentul „British Documentary”, a ajuns la cea de-a V-a editie

Cele mai bune documentare britanice vor putea fi vizionate, in luna martie, la cea de-a cincea editie a “British Documentary” la Targu Mures.

In data de 5 martie 2016, ora 18.30, se da startul celei de-a cincea editii a “British Documentary”. Proiectul, organizat de British Council in parteneriat cu Asociatia K’ARTE include 9 proiectii care vor avea loc in perioada 5 – 27 martie, in zilele de sambata si duminica, incepand cu ora 18.30, la Cinema Arta, in Sala “Flora”.

Pastrand traditia editiilor anterioare, filmele ce vor fi prezentate in cadrul British Documentary mizeaza pe diversitatea temelor abordate, ele fiind nominalizate sau castigatoare ale unor premii acordate la Festivalul de film documentar Grierson dar si a unor importante premii Bafta.

Editia a cincea a “British Documentary” la Targu Mures debuteaza sambata, 5 martie, cu un film despre una dintre cele mai mari personalitati muzicale ale ultimelor cinci decenii – David Bowie (8 ianuarie 1947 – 10 ianuarie 2016). „Cinci ani” urmareste evolutia lui Bowie de la „Ziggy Stardust” la starul de muzica soul din „Young American”, ajungand pana la „Thin White Duke”, printr-o serie de materiale de arhiva din colectii din lumea intreaga.

Noua editie a documentarelor britanice mai aduce in prim-plan o selectie ce cuprinde teme deja consacrate in repertoriul „British Documentary”: stiinta incantatoare („Bucuria logicii”), istorie urbana („Metroul londonez”), mass media si manipulare, conflicte religioase in lumea contemporana („Libertatea de a promova ura”), portrete ale unor personalitati artistice sau culturale (“Lucian Freud: tabloul unei vieti”, “In cautarea lui Sugar Man”, “Tolstoi”) subiecte sociale („Impostorul”, „Scoala ultimei sanse”).

PROGRAMUL PROIECTIILOR:

5 martie, ora 18.30 – „David Bowie – cinci ani” (David Bowie - Five Years)
6 martie, ora 18.30 – „Lucian Freud: tabloul unei vieti” (Lucian Freud: Painted Life)

12 martie, ora 18.30 – „Impostorul” (The Imposter)
13 martie, ora 18.30 – „Metroul londonez: o istorie necunoscuta” (The Tube: An Underground History)

19 martie, ora 18.30 – „Bucuria logicii” (The Joy of Logic)
20 martie, ora 18.30 – „Tolstoi” (The Trouble with Tolstoi)

26 martie, ora 18.30 – „Scoala ultimei sanse” (Last Chance School)
- „Libertatea de a promova ura” (Close-up: Freedom to Broadcast Hate)
27 martie, ora 18.30 – „In cautarea lui Sugar Man” (Searching for Sugar Man)

Filmele sunt subtitrate in limba romana, iar intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Detalii despre filmele proiectate in perioada 5 – 27 martie la Cinema Arta in cadrul “British Documentary” la Targu Mures sunt disponibile pe website-ul British Council (www.britishcouncil.ro) si al Asociatiei K’ARTE (wwwk-arte.ro)
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 4 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Ardeal, Mures, filme, documentar, program,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed