Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Film de Oscar la Cinema Victoria din Cluj-Napoca

Film de Oscar la Cinema Victoria din Cluj-Napoca

Filmul „Fiul lui Saul” desemnat castigator al Premiului Oscar la categoria „Cel mai bun film strain“ va putea fi vazut in premiera la Cluj vineri, 11 martie 2016 de la ora 20:00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Cinefilii vor avea parte si de o supriza: proiectia va fi in prezenta actorului Teatrului Maghiar din Cluj, Levente Molnar. Actorul va fi alaturi de spectatori pentru a le raspunde intrebarilor legate de film si de rolul pe care il interpreteaza.

Saul este un prizonier evreu din Ungaria, fortat sa lucreze pentru nazisti in camerele de gazare din lagarul de concentrare. Saul descopera cadavrul unui baiat pe care il banuieste a fi propriul sau fiu si decide sa indeplineasca o misiune imposibila, aceea de a salva trupul neinsufletit al copilului si a-l inmormanta cum se cuvine.

Levente Molnar, are un rol cheie in acest film; el il interpreteaza pe Abraham, cel mai apropiat prieten al lui Saul, care ii este alaturi in lagar. „Fiul lui Saul” are deja in palmares peste 30 de nominalizari si 22 de premii castigate.

A fost distins cu Marele Premiu al Juriului si cu Premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Cannes, in 2015, si a fost desemnat “Cel mai bun film strain” la editia din acest an a Globurilor de Aur.


 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 7 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Ardeal, Cluj, film, OSCAR, proiectie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed