Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cum salvezi o viata. Atelier si demonstratii live de medicina de urgenta si prim ajutor, in Piata Unirii din Cluj

Cum salvezi o viata. Atelier si demonstratii live de medicina de urgenta si prim ajutor, in Piata Unirii din Cluj

In cadrul Festivalului de Toamna al Economiei Germane-Herbstfest 2016, va avea loc evenimentul ”Cum salvezi o viaia”, atelier si demonstraiii live de medicina de urgenta si prim ajutor, cu participarea publicului prezent in piata.

Evenimentul va avea loc Vineri, 30 septembrie 2016, intre orele 15.00-17.00, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, iar activitatile sunt organizate de echipe de prim ajutor ale Serviciului de Ajutor Maltez in Romania, impreuna cu Serviciul Judetean de Ambulanta Cluj (SAJ).

Medici si asistenti de pe Ambulanta, impreuna cu instructori acreditati ai Serviciului de Ajutor Maltez vor incerca sa explice, pe intelesul tuturor, prin demonstratii practice, cum pot fi, cu adevarat si in sigurania, de ajutor victimelor unor accidente. Opt voluntari instructor ai celor doua servicii vor tine patru ateliere, concomitent: atelier BLS (basic life support), atelier de predare a pozitiei laterale de siguranta, atelier corpi straini (predarea manevrei Heimlich), atelier traume (fracturi, arsuri).

Pentru ca totul sa fie credibil, atelierele vor fi tinute ”pe viu”, nu pe manechine. Despre ce este vorba, aflati vineri, la fata locului! Va putem insa spune ca acolo vor fi aduse si doua ambulante, pe care publicul le va putea ”cerceta” in voie si in detaliu.

Si cei mai mici din public vor avea parte de ”actiune”: ei vor putea sa deseneze, sa coloreze sau sa construiasca ambulante din diferite materiale, in coltul de creatie special amenajat si supravegheat de doi voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez.

Echipele malteze vor asigura primul ajutor pe durata intregului Festival de Toamna al Economiei Germane.

 

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 22 Septembrie 2016
Citeste mai multe despre: Ardeal, Cluj, prim ajutor, ateliere, festival,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed