Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Caravana de promovare a invatamantului profesional se pune in miscare la Cluj

elevi, scoli de meserii

Inspectoratul Scolar Judetean incepe saptamana urmatoare campania de promovare a invatamantului profesional prin organizarea unor intalniri cu elevii si parintii, in zona rurala a judetului.
 

Sesiunile de informare sunt asigurate de echipa ISJ CJ in parteneriat cu reprezentantii agentilor economici.

Marti, 15 martie 2016, echipa Inspectoratului Scolar Judetean Cluj se va deplasa in caravana de promovare a invatamantului profesional in comunele Floresti si Gilau. Prezentarea va fi asigurata de inspectorii scolari pentru invatamantul tehnic, de directorii unitatilor de invatamant care organizeaza invatamant profesional in anul scolar 2016-2017, respectiv de reprezentantii agentilor economici in care se va organiza practica profesionala. Reprezentantii autoritatilor publice locale au fost, de asemenea, invitati la intalnirile organizate in localitatile lor.

In perioada 15 martie-15 aprilie 2016, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj organizeaza „Caravana meseriilor” in scolile gimnaziale din mediul rural, pana la cuprinderea tuturor zonelor din judet.

Caravana de promovare a domeniilor si calificarilor din invatamantul profesional prevazute in planul de scolarizare pentru anul scolar 2016-2017 se va deplasa in tot judetul pentru a asigura corecta informare a elevilor si parintilor cu privire la invatamantul profesional si domeniile in care se asigura pregatire in anul viitor scolar.

Pentru corecta informare privind domeniile si calificarile, la aceste intalniri vor fi prezente si cadre didactice din unitatile de invatamant care au in planul de scolarizare invatamant profesional.

De asemenea, initiativa Inspectoratului Scolar Judetean a fost salutata si de companiile in care se asigura practica pentru domeniile propuse in planul de scolarizare, unele dintre ele alegand sa se alature caravanei atunci cand aceasta se va deplasa in zonele din apropierea sediului firmei.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Ardeal, Cluj, caravana meseriilor, sate,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed