Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Sondaj: Liceele teoretice vor fi luate cu asalt de elevii aradeni in urmatorul an scolar

elevi

Profilele teoretice sunt in topul preferintelor elevilor de clasa a VIII-a din Arad, dupa cum arata un sondaj realizat de autoritatile scolare. Dintre ”teoreticieni”, cei mai multi copii vor sa urmeze Filologia.

La chestionarele primite in scoli au raspuns 3.476 de elevi din cei 4.084 inscrisi in clasa a VIII-a, adica peste 85 la suta.

Copiii au fost pusi sa isi aleaga specializari pe care vor sa le urmeze in liceu, iar majoritatea au ales profile teoretice. Astfel, 1529 de elevi (44%) si-au exprimat optiunea pentru a-si continua studiile in invatamantul teoretic. Dintre ei, cei mai multi, aproape 500, au ales Filologia, in timp ce altii se indreapta catre matematica-informatica si stiintele naturii.

Ceilalti elevi au optat pentru invatamantul tehnologic (43%) si invatamantul vocational (13%). Acestia din urma vor sa devina instructori de sport, tehnicieni in domeniul artistic sau dascali.
”In primavara anului 2012 vom repeta acest sondaj pentru a realiza o analiza comparativa a optiunilor elevilor intre cele doua momente diferite ale investigatiei. Actiunea este deosebit de importanta, intrucat este unul dintre factorii care va sta la baza fundamentarii Planului de scolarizare pentru anul scolar 2012-2013”, a declarat Mirela Aldescu, inspectorul scolar general.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 22 Noiembrie 2011
Citeste mai multe despre: arad, licee, teoretice, elevi,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed